Bijzonder afscheid WVC voor Femke ter Harmsel – Boone en Eline Vunderink

Weghorst Makelaardij WVC Volley dames begon zaterdagmiddag aan de laatste wedstrijd van het seizoen, ditmaal was Dynamo Tubbergen de tegenstander. Nadat de speelsters in de spotlight waren voorgesteld aan het publiek, kon de wedstrijd beginnen. Het was een bijzondere wedstrijd voor Femke ter Harmsel – Boone en Eline Vunderink. Zij speelden namelijk hun laatste wedstrijd in dames 1.

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn. In de eerste 2 sets wisten de dames uit Wierden hun eigen niveau te halen, waardoor ze deze sets winnend konden afsluiten (25-18 en 25-21). In de 3 sets die volgden nam Dynamo Tubbergen het initiatief. Ze wisselden hun setters, waardoor WVC Volley met een ander soort spelletje te maken kreeg. Vooral de middenas bij Dynamo, die de eerste set eigenlijk weinig werd benut, leverde nu veel punten op in het voordeel van Tubbergen.

WVC Volley dames 1 leverde daarentegen te weinig servedruk en benutte de kansen niet. De dames uit Tubbergen kregen de kans hun eigen spel te spelen. Zij hadden daarnaast nog een reden om zoveel mogelijk punten binnen te halen, namelijk veilig zijn in de eerste divisie. Dit wisten ze dan ook te bereiken door de laatste drie sets allemaal te winnen (20-25, 16-25, 11-15).

Zijn er dan geen hoogtepunten te noemen? Zeker wel! Zoals gezegd speelden spelverdeelster Femke ter Harmsel – Boone en diagonaal Eline Vunderink hun laatste wedstrijd in het shirt van dames 1. Beide speelsters kregen, onder luid applaus, een geweldige publiekswissel. Een applaus dat zeker op zijn plaats was. Zowel Femke als Eline hebben 8 jaar in dames 1 gevolleybald.

Zij zijn gestart in dames 1 in de 2e klasse en hebben maar liefst 5 kampioenschappen mee mogen maken in het eerste team met als gevolg dat ze dit seizoen in de 1e divisie mochten uitkomen. Een fantastische prestatie! Eline en Femke zullen allebei blijven volleyballen bij WVC Volley. Daarnaast blijft Femke nauw verbonden aan dames 1, zij wordt namelijk assistent trainer-coach.

Foto’s: Jan van den Noort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer