Dafne Schippers absolute blikvanger 100 meter FBK Games

Ook dit jaar zal Dafne Schippers weer aan de start staan bij de FBK Games in Hengelo. Ze is de absolute blikvanger op de 100 meter die zondag 9 juni op het programma staat. De tweevoudig wereldkampioene 200 meter is wereldberoemd, maar ook ‘gewoon‘ weer in het Fanny Blankers-Koenstadion present. Schippers belooft samen met haar fans een feestje te willen bouwen bij de FBK Games.

Schippers werd in 2015 in Beijing wereldkampioene op de 200 meter in een absolute toptijd van 21.63. Kort daarvoor had ze al met een tijd van 10.81 zilver gepakt op de 100 meter. Het is één momentopname uit de successen die de 26-jarige Utrechtse inmiddels heeft geboekt. Op vrijwel elk groot toernooi verovert ze immers medailles. In 2017 prolongeerde ze in Londen haar wereldtitel, iets wat alleen de twee grootheden Merlene Ottey en Allyson Felix eerder lukte. Dit jaar zijn er weer wereldkampioenschappen, in Doha. Daar kan Schippers voor een unieke trilogie op de 200 meter zorgen. Vanzelfsprekend ligt haar focus dit seizoen dan ook op de WK Atletiek.

Maar Schippers komt ook graag naar Hengelo. Het is immers dáár waar ze voor het eerst in haar carrière onder de 11 seconden op de 100 meter liep. In 2015 zette ze Hengelo in vuur en vlam met 10.94, nog altijd het baanrecord. Schippers die momenteel op trainingskamp is in Florida kijkt uit naar haar optreden in Hengelo: “Ik heb er heel veel zin in om ook dit jaar weer aan de FBK Games mee te doen. Inmiddels voelt het heel vertrouwd en de sfeer is als nergens anders, met de massale steun van het thuispubliek. Dat doet echt iets met je. Ik verwacht weer een hele mooie FBK Games”

Schippers vormt samen met de reeds eerder aangekondigde Churandy Martina al jaren de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek op sprintgebied.

Foto: @FBK Games.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer