Dames Het Ravijn naar halve finale play-off

De waterpolodames van Het Ravijn hebben de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap van Nederland bereikt. In de kwartfinale werd gewonnen van het Leidse ZVL. Vrijdagavond 19 april was het team van Jan Mensink thuis met 10-7 te sterk en zaterdagmiddag werd in Leiden met 6-7 gewonnen van het team van Jacob Spijker. “Een zwaarbevochten overwinning”, oordeelde Mensink, “maar we hebben de halve finale bereikt en dat telt.” In de halve finale treffen de Nijverdallers regerend landskampioen Polar Bears. Donderdag 2 mei wordt eerst de uitwedstrijd in Ede gespeeld. Vrijdag 3 mei vindt de thuiswedstrijd plaats en zondag 5 mei de eventuele derde wedstrijd wederom in Ede. De aanvangstijden zijn nog niet bekend.

Zoals gezegd verliep de uitwedstrijd zaterdag in Leiden nogal stroef. Vrijdagavond thuis had de ploeg nogal moeite met het omschakelen en kwam de wedstrijd pas later goed los. Zaterdag begon dames 1 de wedstrijd erg sterk. In de eerste periode stond de Nijverdallers snel met 4-0 voor, maar werd verzuimd dat uit te bouwen. In de verdediging bleven ze het onder controle houden, alleen in de loop van de wedstrijd verslapten ze in de aanval, waardoor ZVL nog tot twee maal toe gelijk wist te komen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd toch het zevende doelpunt gescoord en waren de Nijverdallers met de hakken over de sloot naar de halve finale. Deze week gaan e dames naar Barcelona in trainingskamp om zich goed voor te bereiden voor die halve finale wedstrijden.

Statistieken:

Het Ravijn – ZVL: 10-7
Periodestanden: 3-2, 3-2, 3-1 en 1-2. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen (foto) 4x, Lotte Beunk 2x, Tessa Stutterheim 2x, Charlotte Mensink 1x, Yasmine Smit 1x. Doelpuntenmakers ZVL: Rozanne Voorvelt 2x, Gina Sjardijn 1x.

ZVL-Het Ravijn: 6-7.
Periode standen: 3-4, 2-1, 0-1 en 1-1. Charlotte Mensink 3x Lot Stertefeld 1x, Sophie Veldhuis 1x, Lieke Klaassen 1x ,Yasemin Smit 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer