Dames OZ&PC kopje onder bij De Vennen

De laatste wedstrijd van het seizoen stond dit weekend alweer op het program voor de dames van OZ&PC. Voor deze laatste wedstrijd had OZ&PC wel de langste trip bewaard, er werd namelijk gespeeld in Dongen, tegen De Vennen. Waar het voor OZ&PC de laatste wedstrijd was en één die nog gespeeld moest worden was het voor de Vennen een wedstrijd ter voorbereiding op de promotie/degradatie wedstrijd die nog gespeeld moeten worden tegen EZC uit Enschede. Een overwinning in deze wedstrijd zou een mooie boost zijn in aanloop naar dat twee luik. Er lagen dus 2 ploegen met totaal verschillende motivaties in het water en dat kwam in de wedstrijd ook direct naar voren. In een, van de kant van OZ&PC, erg zwakke wedstrijd hadden de Oldenzaalse dames geen moment zicht op winst. Uitslag 16-7.

Nog voor OZ&PC goed en wel in het water lag keken de Oldenzaalse dames al tegen een 3-0 achterstand. Hierna wist OZ&PC wel iets terug te doen door de 3-1 te maken maar uiteindelijk was de stand na 1 periode spelen 6-1. En eerlijk gezegd kwam OZ&PC hier gezien het spelbeeld nog goed mee weg. Vooral verdedigend was OZ&PC niet bij de les waardoor de thuisploeg erg makkelijk kansen kon creëren.

 Pas in de 2e periode leek OZ&PC wakker te worden en werd er meer gespeeld volgens de vooraf gemaakte afspraken. Niet dat OZ&PC deze periode goed speelde maar in ieder geval waren beide ploegen nu meer in evenwicht. Nog steeds gaf OZ&PC bij vlagen te makkelijk kansen weg waardoor De Vennen ook deze periode 4x tot scoren wist te komen maar in tegenstelling tot de vorige periode wist OZ&PC er nu aanvallend wel iets tegenover te zetten. Ook OZ&PC wist 4x het net te vinden waardoor er met 10-5 van kant werd gewisseld.

In de 3e periode probeerde OZ&PC met alle macht om het gat kleiner te maken. Hiervoor werden er ook meer risico’s genomen. Dit pakte in zoverre goed uit dat OZ&PC deze periode  kansen genoeg kreeg om dichter bij te komen maar ook nu ontbrak het OZ&PC aan scherpte om te scoren. Aan de andere kant wist De Vennen wel 3x gebruik te maken van de extra ruimtes die OZ&PC liet liggen om zo nog verder weg te lopen naar 13-5. In de laatste periode waren beide ploegen weer meer aan elkaar gewaagd. Bij OZ&PC begon de vermoeidheid van slechts 2 wissels toe te slaan waardoor aanvallend er niet heel veel gevaar meer ontstond. Toch werden er nog wel 2 strafworpen afgedwongen en feilloos binnen geschoten maar ook De Vennen liet zich niet onberoerd en wist nog 3x tot scoren te komen. Eindstand 16-7.

Periodestanden: 6-1, 4-4, 3-0 en 3-2. Doelpunten: Chantal Brouwer 2x, Sanne Nordkamp 2x, Anna Gesheva, Aniek Giesselink en Heike Tijdhof allen 1x.

Foto: Herman Zandhuis.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer