Dames OZ&PC winnen ook uit van WZC

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen was voor de dames van OZ&PC een ontmoeting met WZC in Zoetermeer. Bij de eerdere ontmoeting tussen deze twee ploegen wist OZ&PC de punten in eigen huis te houden. Dus ook dit keer wist OZ&PC dat er kansen zouden zijn. Aangezien OZ&PC na afgelopen seizoen officieel veilig was konden de Oldenzaalse dames deze wedstrijd gebruiken om een aantal jeugdspelers de nodige ervaring op te laten doen. Zo maakte de 16-jarige Elise Ankoné en pas 14-jarige Nienke Segerink deze wedstrijd, op succesvolle wijze, hun debuut bij het 1e van OZ&PC. Ook wist OZ&PC zich deze wedstrijd weer gesterkt door Dyonne Nijhuis die bereid was om het Oldenzaalse doel te verdedigen. Iets wat ze weer, als vanouds, uitstekend deed.

De 1e periode was het de thuisploeg die met een prachtige bal in kruising de score wist te openen. Dit doelpunt was ook meteen het enige wapenfeit deze periode. Niet dat er geen andere kansen waren maar bij beide ploegen wisten de keepers zich deze periode meteen te onderscheiden met een aantal uitstekende reddingen. Dat in combinatie met een aantal ballen op paal en lat zorgde ervoor dat de score bij 1-0 bleef.

In de 2e periode wist OZ&PC de verdediging een stuk strakker neer te leggen waardoor de thuisploeg beduidend minder kansen wist te creëren. Toch wist WZC op 2-0 te komen voordat ook OZ&PC het net wist te vinden. Bij OZ&PC lag deze periode het tempo aanvallend veel te laag om echt het initiatief naar zich toe te trekken. Zo werd er dus met 2-1 van kant gewisseld.

Tussen de 2e en 3e periode werd er bij OZ&PC op gehamerd dat het tempo omhoog moest als er een goed resultaat behaald zou willen worden. Met deze boodschap in het achterhoofd wist OZ&PC in korte tijd de achterstand om te buigen tot een 3-5 voorsprong. Niet veel later wist Nienke Segerink haar debuut nog meer luister bij te zetten door vol overtuiging de 3-6 binnen te schieten. Hierna was het echter weer de beurt van de thuisploeg. Met 2 goede doelpunten werd de voorsprong weer terug gebracht tot één doelpunt. Op dat moment kon de wedstrijd weer beide kanten op. Bij OZ&PC heerste het gevoel dat de ploeg die nu als eerste zou scoren de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Dit doelpunt viel gelukkig aan Oldenzaalse kant. Uitblinker Sophie Lage Venterink maakte in de zoemer de 5-7.

Het was dezelfde Sophie die begin 4e periode OZ&PC weer op een voorsprong van drie doelpunten wist te zetten. Een voorsprong die OZ&PC goed kon gebruiken want ondertussen waren bij de Oldenzaalse dames Heike Tijdhof en Sanne Nordkamp geblesseerd uit gevallen. Hierdoor had OZ&PC nog maar 1 wissel over en restte OZ&PC niet veel meer dan proberen de voorsprong vast te houden en zo de wedstrijd uit te spelen. WZC wist nog wel 1x te scoren maar verder dan 6-8 kwam het niet waardoor OZ&PC met 3 punten op zak terug naar Oldenzaal kon gaan.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 3-6 en 1-1. Doelpunten: Sophie Lage Venterink 3x, Aniek Giesselink 2x, Chantal Brouwer, Sanne Nordkamp en Nienke Segerink allen 1x.

Foto: Herman Zanderink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer