De Tukkers boekt grootste overwinning van het seizoen: 8-0

De zegereeks van De Tukkers zette zich afgelopen zondag voort. De thuiswedstrijd tegen vv Reünie werd met 8-0 gewonnen en daarmee boekten de zwart-witten alweer de achtste zege op rij. Beide ploegen hadden vanaf het begin van de wedstrijd de intentie om op te bouwen. De Tukkers kreeg de eerste mogelijkheid. Sjoerd Visschedijk veroverde de bal en zag dat zijn voorzet net werd overgeschoten door Kjell Huisman. Ondanks dat Reünie in de beginfase er af en toe voetballend goed doorheen kwam, leidde dit niet tot grote kansen. De Tukkers onderschepte in de 17e minuut een breedtepass van de gasten en zo ontstond de openingstreffer. De steekpass van Jelle Hulskotte richting Kjell Huisman was precies op maat. Huisman omspeelde de doelman en scoorde de 1-0.

De Tukkers ging beter voetballen en legde tien minuten voor de thee een prachtig aanval op de mat. Deze werd helaas gestopt door een overtreding van Reünie net buiten het strafschopgebied. In de fase net voor rust kwam De Tukkers goed weg toen de ploeg uit Borculo uit een corner de lat raakte. De bal werd vervolgens opnieuw ingebracht en van dichtbij op doel geschoten. Tymo Schär stond nog op de doellijn en voorkwam zo een doelpunt. In de blessuretijd van de eerste helft dook Tymo Schär op in het strafschopgebied van de gasten en schoot de teruggetrokken bal van Kjell Huisman keurig in de lange hoek: 2-0.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen De Tukkers de wedstrijd al leek te beslissen. Joep Egberink verplaatste het spel goed en speelde Sjoerd Visschedijk vrij. Laatstgenoemde wist de bal binnen te schieten: 3-0. Bij Reünie ebde het geloof weg en de Albergenaren kregen kansen om de score uit te breiden. De doelman van de gasten wist met een paar prima reddingen de schade nog beperkt te houden. Echter was het wachten op opnieuw een doelpunt van De Tukkers en die viel in de 63e minuut. De lage voorzet van Sjoerd Visschedijk werd door Jelle Hulskotte tot doelpunt verwerkt: 4-0.

In het laatste kwartier viel Reünie als een kaartenhuis in elkaar en wist de thuisploeg de score nog flink op te krikken. Aanvoerder Wout Borgerink scoorde op aangeven van Joep Egberink de 5-0. Sjoerd Visschedijk tekende even later aan voor de 6-0. De voorzet van Tim Haarhuis kwam via Kars Velthof plots in de buurt van Visschedijk. Middels een halve omhaal maakte hij zijn tweede van de middag.

Stijn Boswerger bekroonde zijn goede spel met een doelpunt. De assist van Kjell Huisman werd door Boswerger binnengeschoten: 7-0. In de blessuretijd bracht Sjoerd Visschedijk de eindstand op 8-0. Joep Egberink kon weer een assist bijschrijven en daardoor boekte De Tukkers tot dusver de grootste overwinning van het seizoen. Tweede Paasdag speelt De Tukkers de uitwedstrijd tegen WVV’34 1. Er wordt op sportpark Ruperts Erve te Hengevelde afgetrapt om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer