Den Ham verliest ook van WVF

In Zwolle liep Den Ham tegen de derde opeenvolgende competitienederlaag aan. Op sportpark De Weide Steen werd het 3-1 voor het andere blauwwit. Het team van Jurgen Kok opende het eerste half uur sterk. De gretigheid leidde tot een aantal kansrijke mogelijkheden, echter niet tot het gewenste resultaat. In de 30e minuut kreeg WVF de eerste echte kans, het schot van binnen de zestien van Jabir Mazouz belandde op de lat. Vlak voor rust was het wel raak voor de thuisploeg. Aanvoerder Martijn Ruijsch, die bezig is aan zijn afscheidstournee en volgend seizoen assistent wordt van het vlaggenschip uit Westenholte, zorgde met een geplaatste kopbal voor de 1-0.

In de tweede helft ging Den Ham enthousiast op jacht naar de gelijkmaker. Roy Zorgdrager kwam tweemaal in kansrijke positie maar was nog niet succesvol. Succes was er wel voor WVF na ruim een uur spelen. Het was Jabir Mazouz die na een prima uitgevoerde counter profiteerde van de uiteengevallen Hammer defensie en hij bracht de stand op 2-0. Drie minuten later had Kevin Ruiterkamp de aansluitingstreffer op zijn schoen, echter zijn keiharde pegel werd voortreffelijk onschadelijk gemaakt door de WVF-goalie Mike te Wiele.

In de 68e minuut werd het gedreven spel van Den Ham beloond. Zorgdrager reageerde alert op een ingooi en bekroonde een prachtige solo met een bekeken doelpunt. Het spel golfde in het laatste kwart op en neer en nadat de gastheer eerst een buitenspeldoelpunt fabriceerde, kwam in de 89e minuut alsnog de 3-1 op het scorebord door Hessel Berends. Michiel Schurink kreeg in blessuretijd nog een hele grote kans op een tweede Hammer goal, maar van dichtbij kon hij Te Wiele niet passeren, zodat WVF drie punten kon bijschrijven en Den Ham op een zorgelijke twaalfde plek blijft staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer