DOS’37 is na opnieuw winst nagenoeg veilig

In Doetinchem wist DOS’37, na de zege vorige week op koploper Bennekom., opnieuw te winnen. Bij DZC’68 werd na een rommelige en bij vlagen een matige wedstrijd gewonnen met 2-4. De Vriezenveners hebben zich daardoor nagenoeg gehandhaafd in de eerste klasse D.

De thuisploeg was vaak voor het team van trainer Kenan Durmuşoğlu een moeilijk te bespelen tegenstander. Maar de verbazing was groot, toen bij rust een 0-3 voorsprong op het scorebord stond. Stef van der Velden kopte uit een hoekschop van Nick Wennink in de 19e minuut de eerste treffer binnen. Vier minuten later bediende hij Maarten Smit, die koelbloedig bleef om alleen voor doelman Job Tadema de stand te verdubbelen. Jaap Mulderij bepaalde de ruststand in de 37e minuut na slecht uitverdedigen van de Doetinchemers door de bal prima binnen te schieten.

De vier doelpuntenmakers: Stef van der Velden, Nick Wennink, Maarten Smit, Jaap Mulderij. Foto: DOS’37.

Toch werd er door beide ploegen slordig en matig gespeeld. Ook in de tweede helft werd het absoluut niet beter. DZC’68 zette druk op de verdediging van de Vriezenveners, maar vond enkele keren doelman Patrick Nitert op haar pad. Daarna vervielen beide ploegen in een periode van slecht spel. Ook nadat in de 75e minuut Matthijs de Waard van de gastheren na zijn tweede gele kaart, dus met rood, van het veld werd gestuurd. Met tien spelers van DZC’68 leek het duel in het voordeel van DOS’37 te zijn gespeeld.

Dat was echter niet het geval. Robin Faber benutte in de 80e minuut eerst een strafschop na een handsbal van Martijn Olde Olthof. Vervolgens bracht Max Riekel de spanning terug door de aansluitingstreffer in de slotminuut te scoren. Maar kort daarna bepaalde Nick Wennink met een kopbal uit een voorzet van Stef van der Velden de eindstand op 2-4.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer