DTC ’07 trekt aan langste eind tegen VV Manderveen

VV Manderveen speelde zondagmiddag tegen titelkandidaat DTC. Een tegenstander die Manderveen wel ligt, want voor 2007 werd er zelfs nooit verloren van deze fusieclub. Trainer Herman Middelkamp had maar liefst 16 fitte spelers tot zijn beschikking. In de eerste helft was het DTC die het spel in handen had. Binnen een kwartier resulteerde dit dan ook tot de openingstreffer. Na balverlies op het middenveld van VV Manderveen wist DTC met een lange bal spits Ewout Oude Keizer te bereiken. Goalie Bram Korte had nog een kans om te bal te onderscheppen maar hij bleef te lang op de doellijn staan. Eén op één wist de nummer 9 koel te blijven en de bal binnen te schieten. VV Manderveen wist via een corner nog gevaarlijk te worden, maar de kopbal van Timo Paus werd nog net van de lijn gehaald.

In de tweede helft bracht Herman Middelkamp Timo Roelofes en Roy Huzink. VV Manderveen speelde met meer passie en overtuiging. Door snelle counters en goed voetbal wisten beide teams kansen te creëren. In de slotfase werd het centrale duo Joris Wesselink en Timo Paus naar voren gestuurd. Dit resulteerde helaas niet tot de gewenste gelijkmaker. Joris Wesselink en Wout Wesselink waren met het hoofd nog dichtbij zonder dat er veranderingen plaatsvonden op het scorebord. Puntverlies in deze derby lag op de loer voor de titelkandidaat. Het gevaarlijkste moment in de slotfase kwam van invaller Timo Roelofes die met een vrije trap de doelman van DTC dwong tot een katachtige redding. DTC ontsnapte en mag nog steeds hopen op de titel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer