Een gelukkige overwinning voor Vroomshoopse Boys

Op de Bosrand in Vroomshoop werd zaterdagmiddag door Vroomshoopse Boys de 23e wedstrijd uit de 2e klasse H gespeeld tegen FC Zutphen. Vorig seizoen samen nog in de 1e klasse D, Zutphen degradeerde rechtstreeks en Vroomshoopse Boys via de nacompetitie. Voor Zutphen was het van belang om uit de nacompetitie zone te blijven,  en Vroomshoopse Boys wilde de aansluiting met de subtop behouden. Basisspeler Jordy Harms kon niet meespelen vanwege een blessure.

Het aanstormende talent Luuk de Groot, B speler van 15 jaar die tegenwoordig al met JO-19 meespeelt, mocht “snuffelen aan de selectie” door vanmiddag op de bank te zitten. De 1e helft leidde na 5 minuten tot een goede kans na een diepe bal van Rutger Schrijver over zeker 40 meter. Voor de goal wist Julian Derks het net niet af te ronden. In de 20e minuut leek Jelle Drees geblesseerd te raken en werd later in de wedstrijd gewisseld voor Robert Veld. In de 26e minuut gooide Rene Kok zich als een leeuw voor de bal en voorkwam hiermee een 100% kans voor Zutphen. Een lastige periode brak aan waarbij Ramon Bolks en Andjin van Veen menig voorzet van Zutphen weg kopten. Rust 0-0.

Diverse corners en een schot van Ramon de Jong op de paal leverden in de tweede helft nog geen doelpunt op. In de 60e minuut schoot Jos Hutten de 1-0 binnen na een solo actie langs 3 verdedigers. In de blessure tijd kreeg dezelfde speler de bal in het 16 meter gebied aangespeeld en bleef oog in oog met keeper Owen Rietman rustig, passeerde hem met een mooie “slepende beweging” waarna hij zijn 2e goal maakte van deze middag. Eindstand 2-0.

Foto: Erwin Heuver.

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer