EHV heren op z’n “Duits” langs GCHC: 3-2

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D op eigen veld met 3-2 gewonnen van het Groningse GCHC, dat vooraf vier punten voorsprong op de ranglijst had. De uitwedstrijd voor de winterstop leidde tot een 2-2 remise en die kant leek het deze keer ook op te gaan, in een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Luuk Timmerman bepaalde na een razendsnelle demarrage de ruststand op 1-0, waarna GHCH in het eerste deel van de tweede helft de beste papieren had. Een vlekkeloze combinatie stond aan de basis van de gelijkmaker, waarna een zwaar betwiste strafcorner in de 1-2 resulteerde.

Heel even leek de thuisploeg de weg kwijt, maar het team herpakte zich en nam het initiatief tot een offensief, waarbij wel gewaakt moest worden voor de hoge bal waarmee GCHC regelmatig een weg naar de helft van de Enschedeërs vond. Met nog drie minuten te gaan bekroonde Luuk Timmerman zijn uitstekende wedstrijd met de 2-1, waarna Marnix Brands in een scrimmage de winnende 3-2 binnen sloeg achter Tjebbe Roelofs, de ex-EHV-keeper die een prima partij speelde.

Trainer-coach Ronald Brouwer vond de narrow escape tekenend voor de mentaliteit, die zijn elftal de laatste weken aan de dag legt: ‘We hebben het vorige week gezien bij QZ, afgelopen vrijdag bij Zwolle voor de beker en vandaag weer, we zitten goed in ons vel en stralen dat ook uit. Tegenslagen worden manmoedig geslikt, sterker nog: het lijkt zelfs wel of we er inspiratie uit putten om er nog een schepje bovenop te doen en dat is voor dit jonge team een groot compliment, waarvoor ik de mannen graag alle credits geef.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer