FC Twente kan vrijdag op eigen kracht titel veroveren na verlies van Sparta

FC Twente kan komende vrijdag tegen Jong Ajax de titel in de Keuken Kampioen Divisie veroveren. Door het 1-4 verlies van Sparta Rotterdam zondagmiddag tegen TOP Oss, zijn de Tukkers bij winst in Amsterdam, of een nederlaag van Sparta tegen Helmond Sport, verzekerd van het kampioenschap.

De ploeg van trainer Henk Fraser opende al na zeven minuten de score via Deroy Duarte, maar gaf de drie punten in de tweede helft alsnog uit handen. Hennos Asmelash, Bryan Smeets en Huseyin Dogan (2x) verzorgden de treffers namens de Brabanders. Aangezien FC Twente vrijdagavond zelf een benauwde overwinning op Telstar (1-0) had behaald, is het gat met nog vier duels te spelen tien punten.

Wanneer FC Twente er vrijdag in slaagt zich te ontdoen van Jong Ajax thuis werd met 2-5 verloren, of profiteert van een nieuwe misstap van Sparta, keert de ploeg van trainer Marino Pusic en captain Wout Brama het een jaar na de degradatie weer terug in de Eredivisie.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer