FC Twente na remise weer terug in de eredivisie

Het was niet goed. Het oogde nerveus, maar toch is FC Twente dankzij een 0-0 thuis tegen Jong AZ kampioen geworden van de Keukenkampioen divisie en keert na een jaar terug naar de eredivisie. FC Twente had hier echter wel de hulp nodig van Jong PSV dat de enige overgebleven kandidaat voor de titel, Sparta, met 2-0 de baas was.

Zoals zo vaak dit seizoen was het spel bij vlagen van de thuisclub niet om aan te zien. Passes die niet aankwamen, duels die werden verloren en kansen, als die er al waren werden niet benut. Jong AZ was zelfs na een minuut spelen al dicht bij een openingstreffer maar een inzet van Reijnders, die zijn opleiding bij FC Twente had genoten, werd van de lijn gehaald.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig, maar tot grote opluchting van de dertig duizend toeschouwers verscheen na 66 minuten de 1-0 tussenstand uit Eindhoven op het scorebord en toen zeven minuten voor tijd ook nog de 2-0 verscheen werd er niet alleen uitbundig gejuicht maar kon het feestvieren beginnen. Dit gebeurde niet allen in de Groldch Veste maar ook op een volgepakt H.J. van Heekplein in het Centrum van Enschede.

De ploeg van Marino Pusic kende een stroeve start van deze competitie en stond na de vierde speeldag op de achtste plaats. Na de winterstop begon het beter te lopen bij de Tukkers, namen de leiding over van FC Den Bosch en stonden die in het vervolg uiteindelijk niet meer af.

Foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer