Fleringen veel te sterk voor TVV: 0-7

Zondag speelde Fleringen uit bij TVV in Enschede. Fleringen doet nog volop mee om een periodetitel en kon bij winst zelfs de koppositie in de periode pakken. Fleringen mist nog altijd Jasper Slaghekke vanwege een vervelende blessure. Een basisplaats was er wederom voor de jeugdige Bram Meen. Fleringen schoot uit de startblokken en de eerste de beste kans was direct raak. Dries Koopman veroverde de bal en stuurde met een mooie steekpass Martijn Poppink de diepte in. De topscorer van de 5e klasse A liep slim weg bij zijn directe tegenstander Zafer Bilgin en zag de keeper te ver voor zijn goal staan. Met een weergaloze stift wist hij de keeper te verschalken en de 0-1 op het scorebord te zetten.

Hierna zakte het bij Fleringen wat in. Er werden duels verloren en de ruimtes op het veld werden hierdoor behoorlijk groot. De lastig te bespelen aanvoerder Mesut Yildrim was een doorn in het oog voor de Fleringer defensie. TVV kreeg veel ruimte en kansen waren er voor Onur Yildrim en spits Kemal Sari. Maarten Oosterik wist zijn doel met twee prima reddingen echter knap schoon te houden. Aan de andere kant had ook Fleringen een gigantische kans om de score te verdubbelen. Tim Stopel kreeg de bal vogelvrij in het strafschopgebied aangespeeld en had de hoek voor het uitkiezen. Helaas schoot Stopel de bal hoog over het doel. Er werd gerust met een 0-1 stand in het voordeel van Fleringen.

Bij Fleringen werd Gijs Koopman in de rust vervangen door Robin Heithuis. De tweede helft liep het beter bij de roodwitten van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Er werd minder ruimte weggeven waardoor de behendige buitenspelers van TVV het lastiger hadden. Fleringen zette veel druk naar voren en combineerde makkelijker dan de gastheren uit Enschede. Dat vlak na rust de 0-2 op het scorebord kwam was dan ook geen verassing. Bram Meen had een mooie versnelling in huis en kwam vrij in het strafschopgebied. Met een mooie voorzet bereikte hij Martijn Poppink die de bal in het lege doel wist te schieten. Het verzet van TVV was hierdoor gebroken en de ruimtes op het veld werden groter en groter. Na een uur spelen schoot Sjoerd Booijink de 0-3 en niet veel later was het 0-4 toen Steven Schepers na een fraaie actie keeper Ersan Mangan wist te verschalken.

Fleringen bracht hierna Milan Booijink in de ploeg voor Bram Meen. Milan kon al vrij snel een mooie assist op zijn naam schrijven toen hij met een fraaie voorzet het hoofd van aanvoerder Martijn Poppink wist te bereiken. Deze wist wel raad met deze buitenkans en kopte de 0-5 tegen de touwen. Het verzet van TVV was hierdoor definitief gebroken en het leek bij vlagen de boekhouding van FC Twente wel. Er klopte vrij weinig meer van. Na zeventig minuten spelen kopte Robert Beukerink de bal hard richting het doel van keeper Mangan. De bal had de doellijn ruimschoots gepasseerd maar helaas lette de Enschedese grensrechter niet op waardoor de goal niet gehonoreerd werd. Toch wist Fleringen in de slotfase nog de 0-6 en 0-7 op het scorebord te zetten. Na miscommunicatie in de Enschedese defensie kon Milan Booijink zijn eerst treffer in de Fleringse hoofdmacht noteren. In de slotminuut werd het nog 0-7 door een benutte strafschop van Martijn Poppink, die hiermee zijn vierde goal van de middag op het scorebord zette. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter voor het laatst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer