Geen play-off wel bekerfinale voor HCR Prinsen

Bijna grepen de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen naast alle te behalen hoofdprijzen. De voortekenen om de play-off plaatsen om het kampioenschap te halen waren vooraf niet rooskleurig. Zelf moest er minimaal tweemaal gewonnen worden en dan nog was de ploeg van Dinand Prinsen afhankelijk van wat de concurrentie zou gaan doen.

Zaterdag kwam in Haarlo STZ Zundert op bezoek dat een twee punten voorsprong verdedigde en zondag moest HCR Prinsen het in Den Haag opnemen tegen koploper SIS Schoonmaak dat een dag eerder zijn tweede nederlaag van dit seizoen leed. In Lochem verloor het met 6-2 van BC Bousema.

Zaterdag stond het halverwege in Haarlo nog 2-2. Anno de Kleine en Rick van Beers leverden een verbitterde strijd om de punten, maar het was de man uit Zundert die uiteindelijk met 33-40 na 28 beurten aan het langste eind trok. Op de andere tafel deed Jef Philipoom wat hij hij ook al bij zijn vier voorgaande invalbeurten had gedaan, namelijk winnen. Met 40-28 in 33 beurten trok hij tegen Barry van Beers de winst verdiend naar zich toe.

In het tweede deel ging de partij tussen de beide kopmannen tot 16-16 redelijk gelijk op. Toen, in de zestiende beurt, demarreerde Roland Forthomme met een serie van 16 caramboles en dit wist Dick Jaspers niet meer goed maken. Ondanks een serie van zeven caramboles ging de winst na 19 beurten met 24-40 naar de Belg. De partij tussen twee Belgische landgenoten werd deze middag een gemakkelijke prooi voor Eddy Leppens die in 16 beurten Peter Ceulemans met 40-16 de baas was.

“Door deze uitslag bleef het verschil met STZ Zundert twee punten en alleen een wonder moest er zondag gebeuren om de play-off alsnog te halen”, aldus de captain die aan het begin van het seizoen op twee pijlers had gegokt, namelijk het halen van de play-off en de bekerfinale.

En dat wonder bleef helaas voor de Achterhoekse formatie uit. Zelf won het in Den haag met 3-5, maar aangezien STZ thuis aan ‘t Hartje Van Wanrooy geen kind had, het werd 8-0, kwam Prinsen en zijn spelers één partijpunt te kort om zich te plaatsen. Jelle pijl verloor in Den haag met 40-30 in 30 beurten van Jeffrey Jorissen, Eddy Leppens versloeg in 22 beurten Jean van Erp met 29-40, Anno de Kleine verraste Raimond Burgman door hem met 30-40 in 35 beurten aan de zegekar te binden en Dick Jaspers en Glenn Hofman deelden na 22 beurten de punten. Jaspers keek zelfs tegen een 39-28 achterstand aan.

De bekerfinale werd, met hangen en wurgen, wel gehaald. Laat op een lange biljart zaterdag werd het in de tweede wedstrijd tegen het Apeldoornse A1 Biljarts opnieuw 4-4. Aangezien HCR Prinsen deze tweede wedstrijd met een voordelige set score van 8-4 was begonnen, bleek dat uiteindelijk voldoende voor plaatsing.

“Maar bijna bleven we met lege handen achter want Jaspers stond tegen Palazon in de beslissende derde set op een 12-13 achterstand, maar door een serie van drie caramboles trok hij alsnog de winst naar zich toe en voor het team de plaatsing. Achteraf jammer van die ene partij punt die we in de eindafrekening missen, maar zo is het spel nu eenmaal”.

De KNBB bekerfinale wordt gespeeld op 13,14,15 en 16 Juni in Berlicum. Er wordt met acht teams gestreden om de beker.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer