Gele en roze trui naar wielercafé Ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel haalt dinsdag 16 april de gele en roze trui naar het wielercafé in Ootmarsum. Daar vormt hotel Twents Gastenhoes de start en finish voor een onvergetelijk avond vol mooie koersverhalen en aansprekende gasten zoals twee ploegleiders uit de wereldtop: Team Jumbo-Visma en Team Sunweb. De ene haalde dit voorjaar geel in de ‘kleine Tour’, Parijs-Nice en wil de echte gele trui deze zomer binnenhalen. De ander is al trots bezitter van de roze trui, met de winst van de Giro d ’Italia. De inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Hoe win je met Dylan Groenewegen de sprint op de Champs-Élysées? Gaat hij na zijn overtuigende ritwinsten in Parijs-Nice deze zomer voor geel in de Tour de France? En hoe voelt het om met Tom DuMoulin de Giro d’Italia te winnen? Is dat dit jaar te herhalen? Die vragen zijn bestemd voor Jan Boven van Team Jumbo-Visma en Marc Reef van Team Sunweb. Zij nemen je mee achter de schermen van een professioneel wielerteam. Beide heren zijn namelijk ploegleider bij deze twee Nederlandse Worldtour ploegen, die koersen op het allerhoogste niveau.

Omdat Ootmarsum een wielerstad bij uitstek is, komen ook routiniers en ‘rookies’ uit de regio op het podium. Aanstormende talenten Rick Pluimers en Lars Boven vertellen over hun weg richting de top. Ook schuiven ‘ontdekkingsreiziger op twee wielen’ Maarten de Jonge en meervoudig Nederlands Kampioen Maarten Nijland aan om hun ervaringen en belevenissen uit de koers te delen. Lukt het de presentatoren om hen nog cruciale tips te ontlokken voor de wedstrijd die op 4 mei door Overijssel trekt? Die presentatie ligt deze avond overigens in de bekwame handen van topsportjournalist en schrijver Ralph Blijlevens en speaker en wielerkenner pur sang Harry Middeljans.

Naast de ontboezemingen uit het hart van het peloton passeren tal van andere zaken de revue tijdens het wielercafé op 16 april. Bijvoorbeeld wat betekent de nieuwe route voor de kansen van de Overijsselse ploegen? Wie zijn eigenlijk de kanshebbers voor de 67e editie? Verder is het deze avond de primeur voor rondemiss Else Voortman (eigen foto) en wordt duidelijk wie de wielerkenner van 2019 is. De winnaar van de wielerquiz wint een unieke prijs. Hij of zij mag op zaterdag 4 mei als VIP mee met de Ronde van Overijssel!

Traditiegetrouw strijkt het wielercafé van de Ronde van Overijssel neer in de plaats die dat jaar de eretitel ‘Dorp van de Ronde’ heeft gekregen. Dit jaar is dat Ootmarsum. Deze wieler- en kunststad neemt een prominente plek in de aanloop naar en tijdens de Ronde van Overijssel die op zaterdag 4 mei wordt verreden.

Foto: Dick Soepenberg. Bijschrift: Interviewers Ralph Blijlevens en Harry Middeljans bevragen wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland (midden) tijdens het wielercafé in 2018.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer