Gelijkspel zaalvoetballers Excelsior’31 tegen runner-up BE’79

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hadden vrijdagavond de winst voor het grijpen bij nummer twee BE’79, maar kregen zeven seconden voor tijd de gelijkmaker om de oren. Na een 2-2 stand bij rust, moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Excelsior’31 moest het deze avond doen zonder Arnoud Baan, Serhat Sakru en Maarten Postma. De niet fitte Jan Borghuis besloot hierdoor zijn schoenen aan te trekken. Bij de thuisploeg ontbraken ook een aantal spelers, waardoor beide formaties niet op oorlogssterkte waren. In deze voorlaatste speelronde stond er voor beide teams niets meer op het spel. BE’79 is al in het bezit van een periodetitel en gaat binnenkort strijden in de play-off voor promotie naar de eredivisie. Promovendus Excelsior’31 wist zich door een overwinning in de vorige wedstrijd tegen LZV/Kuypers reeds veilig te spelen in de eerste divisie.

In de beginfase van de wedstrijd is Excelsior’31 de bovenliggende partij en komt het door doelpunten van Henk Lankamp en Rik Harbers verdiend op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg komt vervolgens beter in de wedstrijd en creëert een aantal kansen, maar doelman Willard Baan is namens Excelsior’31 een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Het is wachten op een doelpunt van BE’79. Deze valt ook in de dertiende minuut. Nog geen minuut later valt ook de gelijkmaker (2-2), waarna Excelsior’31 het zwaar heeft tot aan rust. Toch weet het deze 2-2 stand tot aan rust vol te houden.

Na de rust zijn de krachtsverhoudingen redelijk gelijkwaardig. Beide teams krijgen kansen om op voorsprong te komen, maar laten dit na. Halverwege de tweede helft valt dan toch een doelpunt. Aan Excelsior’31 zijde is het Jan Borghuis die vanaf de zijkant opstoomt en met een bekeken punter Excelsior’31 naar een 2-3 voorsprong schiet. BE’79 zet aan en doet er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de deur leek op slot te zitten bij de rood-witten. De tijd tikte weg en Excelsior’31 kon langzaam gaan denken aan wederom een overwinning op een topploeg.

Twee grote kansen om de overwinning definitief binnen te slepen waren helaas niet besteed aan Nikzad Mahbobi en Tom Kamphuis. BE’79 bleef hierdoor in de wedstrijd en na een fraaie counter van de thuisploeg kreeg Excelsior’31 zeven seconden voor tijd alsnog de gelijkmaker om de oren. Een terechte uitslag, maar wel zuur voor Excelsior’31, dat bij winst alleen op de zesde plaats zou staan. Nu moet het deze plaats delen met ZVV Ede en Futsal Apeldoorn. Teams die beiden een beter doelsaldo hebben dan Excelsior’31.

Komende vrijdag sluit Excelsior’31 de competitie in de eerste divisie af met een thuiswedstrijd tegen Madereros CF. Het duel in Sporthal de Reggehal in Rijssen begint om 21.00 uur. Deze avond zal ook in het teken staan van het kampioenschap van Excelsior’31 3 en Excelsior’31 12. Zij zullen dan worden gehuldigd en krijgen de kampioensschaal uitgereikt.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer