Heracles Almelo verliest door late strafschop van Feyenoord

Het is Heracles niet gelukt om minimaal een punt uit Rotterdam mee terug te nemen naar Almelo. Na een saaie eerste helft met slechts een doelpunt van Steven Berghuis werd het in de Kuip het uiteindelijk 2-1 voor de thuisclub die de wedstrijd beëindigde met tien man. In de tweede helft kwamen de gasten na twee minuten al gelijke hoogte door een doelpunt van Jesper Drost (foto onder).

Invaller Dalmau, voor Peterson, had daarna de 1-2 op de schoen maar oog in oog met Vermeer wist hij het net niet te vinden. Kort daarna moest de thuisclub met tienman verder toen Jörgensen Breukers natrapte, een overtreding die Kamphuis was ontgaan maar door ingrijpen van de VAR alsnog werd bestraft, maar van deze numerieke meerderheid wisten de Almeloërs niet te profiteren.

Het werd zelfs nog 2-1 voor de thuisclub toen Kamphuis acht minuten voor tijd de bal op de stip legde na een lichte overtreding van Rossmann op Botteghin. Berghuis profiteerde van dit buitenkansje en scoorde zijn tweede doelpunt van deze avond. Dalmau had direct daarna de gelijkmaker moeten scoren maar kreeg de bal van dichtbij volkomen verkeerd op zijn hoofd. En zo bleef het bij een gelukkige 2-1 overwinning voor Feyenoord en stond Heracles opnieuw, zoals zo vaak in Rotterdam, met lege handen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer