Heren EHV bekeren door na sensationele winst bij Zwolle

De hockeymannen van EHV hebben vrijdagavond de zevende ronde van de Silver Cup bereikt door een sensationele winst bij koploper Zwolle. Bij de rust was de stand 0-2 dik verdiend in het voordeel van de Enschedeërs, die in de tweede helft een stuk minder speelden en met 4-2 achter kwamen. De wedstrijd leek gespeeld, maar toen het vlak voor tijd 4-3 werd ging EHV alles of niets en met een vliegende keep spelen. Binnen twintig seconden had dit resultaat, 4-4, waarna shoot outs de beslissing moesten brengen.

Daarin maakte EHV-keeper Tom Reurink net als een paar weken geleden bij Almelo het verschil door zijn doel één keer vaker schoon te houden dan zijn Zwolse collega. Dolle vreugde bij EHV, en bij trainer-coach Ronald Brouwer: ‘Ik kon vanavond niet op tijd aanwezig zijn vanwege verplichtingen bij Deventer, maar gelukkig was mijn voorganger Jack Justus, woonachtig in Wapenveld, bereid om het grootste deel van de voorbespreking over te nemen. Het is dus ook zijn succes en dat gun ik hem van harte. Dit is een geweldig mooi signaal voor de wedstrijd van zondag tegen GCHC, dat in de competitie ook van Zwolle won. Ze staan vier punten voor op ons, dat verschil willen we heel graag inlopen en wanneer we zo spelen als vandaag hebben we zeker een kans.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer