Heren EHV belonen zichzelf met 5-2 winst bij QZ

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D met 5-2 gewonnen bij het Nijmeegse QZ. Dit resultaat was het gevolg van een collectieve teamprestatie, waarbij alle spelers vanaf de eerste minuut volledig thuis gaven. Het was niet altijd even mooi, maar de inzet om de tegenstander de wil op te leggen was er voor de volle honderd procent. En daar was trainer-coach Ronald Brouwer uiteraard zeer te spreken over.

‘Vorige week hebben we het bij De Kromhouters in Tiel de eerste helft helemaal laten lopen en dat kun je je op dit niveau niet veroorloven. QZ heeft een luidruchtig legioentje langs de kant en dat mag, maar ik heb de jongens op het hart gedrukt om er voor te zorgen dat het stil aan de overkant zou worden. Dat is ze gelukt en dan is het genieten om te zien hoe we het na rust superieur uitspelen en afmaken. Het enige minpunt vind ik het aantal onnodige kaarten dat we incasseren waardoor we weer een paar keer met negen man op het veld stonden. Dat moet er echt af.’

De doelpunten werden gescoord door Stijn Adolfsen (2x), Milton Roseval, Luuk Timmerman en Luc Albers. Reservekeeper Duncan van der Wereld werd uitgeroepen tot Man of the Match, vanwege zijn bereidheid om elke wedstrijd mee te gaan zonder veel minuten te krijgen. Op de terugweg werd de vreugde vanwege de overwinning overschaduwd door een dodelijk verkeersongeluk op de A1, waarvan enkele EHV’ers ooggetuigen waren. Brouwer was als één van de eersten ter plekke en zag meteen dat het helemaal mis was: ‘Dan wordt het daar voor altijd stil aan de overkant en weet je meteen hoe betrekkelijk die drie punten zijn.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer