Heren HC Twente na winst stevig op 2e plaats

De heren van HC Twente staan momenteel op een solide 2e plaats met een verschil van 6 punten op de nummer 3. De nummer 1 is Doetinchem, zij zijn ongeslagen, hebben 6 punten voorsprong op Twente en zijn in principe niet meer in te halen. Met nog 5 wedstrijden te spelen is het er Twente alles aan gelegen de 2e plaatst verder te verstevigen, deze geeft namelijk recht of play-off wedstrijden op 16 juni in Schiedam en dus nog kans op promotie

Afgelopen zondag speelden de HC Twente heren, na drie keer thuis, uit in Winterswijk tegen Avanti heren 1. De eerste tien minuten van de wedstrijd was het afwachten hoe Avanti zou gaan spelen. Een aantal keer kwamen zij met steekballetjes zelfs zeer dicht in de buurt van het Twente doel. Uiteindelijk wist Twente de tactiek zo aan te passen dat deze steekballetje onmogelijk werden gemaakt en waren de Twentenaren weer baas over het hele veld. Met een voorsprong van 0-6 gingen beide teams de rust in.


Na de rust werd er iets minder fel en scherp gespeeld en door een domme fout van zowel de Twentse verdedigers als aanvallers, kon Avanti zowaar hun eerste doelpunt maken. Twente werd weer scherp en gaf Avanti geen enkele kans meer, dit resulteerde uiteindelijk in een 1-10 winst.  De heren van Twente konden weer 3 punten mee naar huis nemen en de 2e plek werd weer iets verstevigd.

Doelpuntenmakers: Wouter Smulders (3x), Tom van den Nieuwboer (2x), Robbert van Dorth (2x), Maarten Adolfsen, Olivier Bronk en Bob Boekhout.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer