Hulzense Boys speelt in een doelpuntrijke wedstrijd gelijk

Onder een lekker lentezonnetje speelden Hulzense Boys en FC Zutphen zaterdag 30 maart hun onderlinge wedstrijd. De wedstrijd eerder dit jaar in Zutphen eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Hulzense Boys had dus iets recht te zetten tegen deze tegenstander.

Vorige week werd de overwinning van Hulzense Boys op WVF ingeleid door vanaf de eerste minuut keihard te werken en met veel strijd de tegenstander onder druk te zetten. De bedoeling was om dit een vervolg te geven. Toch was het in de eerste helft tegenstander FC Zutphen die veel duels en tweede ballen won. De eerste doelpoging in de wedstrijd was dan ook voor de Gelderlanders. Een voorzet werd via een been van een Hulsenaar van richting veranderd en belandde op de bovenkant van de lat. Daarna kwam de thuisploeg via een mooie aanval over de rechterkant opzetten. De voorzet van Sebastiaan te Wierik kon alleen net gekeerd worden, zodat Fabian te Kolsté net niet bij de bal kon.

Niet veel later kreeg FC Zutphen een vrije bal op het middenveld. Jelle Macare liep uit de rug van zijn tegenstander en legde terug op de inkomende middenvelder Greven, die beheerst de 0-1 tegen de touwen schoot. Een domper voor Hulzense Boys, dat vijf minuten later opnieuw een domper te verwerken kreeg. Een steekbal zette Lars Huber alleen voor doelman Loohuis. In eerste instantie wist die nog redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak, 0-2. Bijna was het ook nog 0-3 geworden, maar een afstandsschot ging via de vingertoppen van doelman Loohuis op de lat. Hierdoor werd er gerust met een terechte 0-2 voorsprong voor de gasten.

Als Hulzense Boys nog kans wilde maken op een of meerdere punten zou de ploeg heel anders uit de kleedkamer moeten komen. Gelukkig was dit ook het geval. Trainer Bram Freie ging direct één-op-één spellen en Jorg Roetgerink werd als extra spits naar voren gestuurd. Hulzense Boys won nu meer duels en afvallende ballen, wat al snel resulteerde in de aansluitingstreffer. Invaller Jorn Wilbrink geloofde nog in een diepe bal. De snelle aanvaller legde terug op de inlopende Jasper de Jong, die met een strak schot in de kruising de 1-2 op het scorebord bracht. Het geloof was weer terug. De verkleinde marge bleef echter niet heel lang op het scorebord staan. Een corner van FC Zutphen werd doorgekopt en Jort Bleumink kon de 1-3 binnentikken. Deze mentale tik zou in veel wedstrijden de beslissing betekenen.

Hulzense Boys rechtte echter de rug en een paar minuten later lag de 2-3 in het net. Jorg Roetgerink won een kopduel in het strafschopgebied en de bal kwam voor de voeten van Fabian te Kolsté. Hij nam de bal aan en uit de draai schoot hij raak. Daarna ontstond er een leuke open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Zo was Jorg Roetgerink gevaarlijk na een goede combinatie met Machiel van Keulen. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman en in de rebound was het Jorn Wilbrink die over schoot. FC Zutphen was ook dicht bij een doelpunt, maar een schot voorlangs en een inzet waarbij doelman Loohuis en de paal redding brachten leverden ook geen verandering in de stand op. Maar dan breekt de 68e minuut aan. De bal komt voor de voeten van Danny Schoenmaker, die met een diepe bal Jorg Roetgerink wegstuurt. Een verdediger van FC Zutphen zit mis en dus komt Jorg alleen voor de doelman. Met een lichaamsbeweging stuurt hij de doelman de verkeerde hoek in, waarna hij de bal eenvoudig binnen schuift, 3-3.

De roodhemden roken bloed en gingen op jacht naar een voorsprong. Daarbij bleef het oppassen voor de gevaarlijke tegenstoten van de gasten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd dribbelde Jasper de Jong richting het vijandelijke doel. Zijn voorzet kon opgepikt worden door opnieuw Jorg Roetgerink. Jorg passeerde een tegenstander en alleen voor de doelman stiftte hij de bal fraai in de verre hoek, 4-3 en wat een comeback!! Vervolgens waren het de Zutphenaren die dus op zoek moesten naar een doelpunt. Toen de extra tijd aanbrak leek de wedstrijd gespeeld. Maar toen kwam de bal voor de voeten van Rick Vlutters, die met een afstandsschot in de verre kruising alsnog een punt voor de gasten binnensleepte, 4-4. Dit was tevens de eindstand. Al met al een uitslag die gemengde gevoelens met zich meebrengt. De comeback in de tweede helft was erg knap van Hulzense Boys, maar de late gelijkmaker was toch erg zuur. Bovendien had er misschien meer ingezeten als Hulzense Boys de eerste helft net zo scherp was als de tweede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer