Kan SVZW nog wat maken van de laatste wedstrijden?

Er staan in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal enkele door de weekse inhaalwedstrijden op het programma. En zaterdag 4 mei is de volgende speelronde. Er is zowel onderin als bovenin nog geen enkele beslissing gevallen. Ook de 3e periodetitel is nog te vergeven. Daarvoor heeft Sparta Nijkerk de beste papieren in handen. Zij hebben een voorsprong van 4 punten op AZSV, Nog 4 wedstrijd rondes zijn er te gaan, dus die achterstand is nog goed te maken door AZSV. Zeker is dat het nog een spannende ontknoping wordt in de hoofdklasse B.

SVZW speelt twee uitwedstrijden in de week van 29 april tot en met 4 mei. De reis gaat naar Vriezenveen en Wezep. Op woensdag 1 mei speelt SVZW de derby in Vriezenveen tegen DETO. Ook de gastheren hebben het heel moeilijk in de hoofdklasse B. Wel hebben zij nog kansen om in elk geval de degradatie te ontlopen. En door de resultaten in de laatste wedstrijden is het ook nog wel mogelijk om op de veilige 12e plek te komen.

Wat dat betreft was het paasweekend voor DETO niet slecht. Eerst werd thuis dik verdiend met 4-1 gewonnen van DUNO D. Op tweede paasdag werd de verre reis naar Buitenpost gemaakt. Met 1 punt werd de terug reis aanvaard. Buitenpost was tevreden met dit gelijkspel, want daardoor kon concurrent DETO niet dichtbij komen. DETO was niet tevreden, want een overwinning was mogelijk geweest. De uitblinkende doelman Kevin van der Meulen hield, niet voor het eerst dit seizoen, Buitenpost op de been. DETO zal er ongetwijfeld alles aan doen om te winnen van SVZW, want dan kan het WHC achterhalen op de ranglijst.

Op zaterdag 4 mei gaat SVZW op bezoek bij WHC. Een ploeg die net als SVZW vorig seizoen promoveerde uit de 1e klasse D. En ook zij ondervinden nu dat het niet makkelijk is om mee te draaien in de hoofdklasse. Ook WHC heeft nog kansen om op de veilige 12e plek te komen. Maar dan moeten in de komende wedstrijden nog wel punten worden gepakt. WHC moet nog tegen DETO en SVZW aan treden, dus de mogelijkheid om concurrenten te verslaan. De laatste weken pakt WHC wel regelmatig punten, maar het is de vraag of de inhaalrace wel op tijd is begonnen.

Voor SVZW is het wel zeker dat het helaas bij 1 seizoen hoofdklasse blijft. Op papier is handhaving via de nacompetitie nog haalbaar. Maar dat is een theoretische kans met een achterstand van 10 punten, die in 5 wedstrijden moet worden goed gemaakt. Natuurlijk zijn daar de wedstrijden tegen DETO en WHC. Maar er staan ook nog wedstrijden op het programma tegen kampioenskandidaten Sparta Nijkerk en Excelsior’31. Bovendien kunnen de concurrenten ook nog punten halen in de laatste wedstrijden.

Het is wel te hopen dat SVZW tot de laatste wedstrijd blijft strijden om de punten. Want een 7-1 nederlaag zoals zaterdag 20 april in Staphorst is wel erg pijnlijk. Onverklaarbaar hoe dat kon gebeuren. Nog 5 wedstrijden om te laten zien, dat die zware nederlaag een vlek op het blazoen is, die nog kan worden uitgewist. De wedstrijd tegen DETO op 1 mei begint om 19:30 uur op sportpark “Het Midden” in Vriezenveen. Zaterdag 4 mei is de aftrap tegen WHC om 14:30 uur op sportpark “Mulderssingel” in Wezep om 14:30 uur.

De overige wedstrijden van de komende week:

29 april

Buitenpost – WHC

01 mei

DETO Twenterand – SVZW

04-mei

Excelsior’31- SDC Putten

Buitenpost – Staphorst

Sparta Nijkerk – DETO

AZSV – URK

Flevo Boys – DUNO D

SC Genemuiden- ACV

CSV Apeldoorn – Berkum

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer