Losser verliest van kampioen EZC

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond met 6-10 verloren van EZC. Omdat in Vriezenveen de uitdager BZC uit Borculo niet kon winnen van VZ&PC is met deze uitslagen in de één na laatste speelronde EZC kampioen geworden.

Losser gaf in het eigen Brilmansdennen EZC goed partij. Nadat EZC met een geweldig doelpunt vanaf de midvoor een voorsprong nam was het Losser dat in de eerste periode de wedstrijd controleerde. Jetske Gielians scoorde uit goed uitgespeelde overtal de gelijkmaker, en Jasmin Oddo zette op de midvoor positie geweldig door en kon Losser een 2-1 voorsprong geven. EZC raakte echter niet van de wijs en ging in de 2e periode verdedigend iets compacter spelen. Losser had hier geen antwoord op, en vooral de passing vooruit was een probleem. EZC onderschepte veelal de bal uit deze slordigheden van Losser en kon daaruit middels counters maar liefst 5x op rij scoren.
Toch herstelde Losser zich goed en kon Manon Korfage door een benutte overtal in de derde periode de 3-6 scoren. Heel even leek het nog spannend te worden, Manon Korfage en Theresia Korfage brachten de stand terug naar 5-7, maar in de 4e periode liet EZC zien dat zij een echt kampioensteam waren. Door 2 overtal situaties goed af te maken en weer ee fraaie goal vanaf de midvoor bracht de stand op 5-10. Het slotakkoord was voor Losser. Uit een man meer bracht ze vlak voor tijd met een flitsend schoot de 6-10 eindstand op het bord.

Halverwege de laatste periode kwam het bericht binnen dat de concurrent van EZC in Vriezenveen verloren had. Na het laatste fluitsignaal kon de Enschedese ploeg het kampioenschap gaan vieren. Periodestanden: 2-1, 0-4, 3-2 en 1-3. Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Jetske Gielians 2 en Theresia Korfage.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer