Losser wint en behaald vierde plaats

De waterpolodames van Losser hebben op de late zondagmiddag in Enschede in een matige wedstrijd met een magere 1-3 zege op EZC 2 de 3 punten behaal. Daarmee zijn ze tevens verzekerd van de 4e plaats in de eindrangschikking van de competitie.

De score 1-3 zegt al veel. De verdedigers hadden het voor het zeggen, en als er eens iemand een kans kreeg waren de keepsters de baas. Pas aan halverwege de 2e periode nam Losser een voorsprong. Uit een overtal scoorde Manon Korfage de 0-1. In de 3e periode was het wederom Manon Korfage die de score verdubbelde. Zoals gezegd, het was een matige wedstrijd waarbij beide ploegen weinig scoringskansen kregen.

In de 4e periode schoot Susan Nijhuis middels een strafworp de 0-3 binnen. Het slotakkoord was aan EZC. Zij schoten anderhalve minuut de eretreffer binnen. Coach Rudi Damhuis was tevreden over de uitslag en het spel met een man meer. De onzorgvuldige passing was hem een doorn in het oog. Damhuis: “Als de passing beter was hadden we een veel meer eenvoudiger overwinning binnen kunnen slepen”.

Toch is de behaalde 4e plaats in de competitie een prima resultaat. Kenners hadden vooraf Losser op een 5e plaats gezet. De mix van routine en jonge aanstormende jeugd heeft de ploeg een hoeveelheid extra elan gegeven. Het komend seizoen zal deze jeugd het grotendeels zelf moeten doen. Waarschijnlijk zal er dan minder een beroep kunnen worden gedaan op de oudere routiniers.

Periodestanden: 0-0, 0-1, 0-2, 1-3. Doelpunten Losser: Manon Korfage 2 en Susan Nijhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer