Manderveen verliest wedstrijd tegen Berghuizen door zwakke tweede helft

Manderveen ging zondag op bezoek bij nummer 2 FC Berghuizen. A-junior Gerrit schoneveld kon zich op maken voor het basisdebuut in de hoofdmacht. Het eerste wapenfeit was van Manderveen, wout Wesselink schoot na 5 minuten op het vijandelijke doel. Zijn inzet werd goed gekeerd door de Oldenzaalse sluitpost. Na 26 minuten werd Manderveen een scoringskans ontnomen. Wout Wesselink werd gelanceerd door Gerrit Schoneveld. Hij kon alleen op het doel af, maar werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.

In een boeiende eerste helft is het vervolgens Berghuizen dat gevaarlijk werd. Dennis Agterbos schoot snoeihard in de korte hoek. Bram Korte voelde zich echter thuis in Boeskoolstad en pareerde uitstekend. Joris Wesselink kopte even later uit een corner net over. In de 42e minuut zette kampioenskandidaat Berghuizen de 1-0 op scorebord door Heskamp die een voorzet binnen kopte.

De tweede helft begon voor de Manderveners met een valse start. Berghuizen kwam al in de tweede minuut na rust op 2-0. Een slippertje van Timo Paus luidde het doelpunt in. Tien minuten later werd het 3-0. Bram Korte wist een inzet niet goed te verwerken, waarna Agterbos de 3-0 binnentikte. Manderveen liet het vervolgens lopen, waarna Berghuizen nog kon uitlopen tot 7-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer