NEO heeft aan één goede helft genoeg tegen Twenthe Goor

Het naar voren gehaalde duel tegen Twenthe Goor werd voor redelijk wat publiek en onder perfecte omstandigheden gespeeld. Na een goede eerste helft leidde NEO al met 3-0, waarna de teugels in het tweede bedrijf enorm werden gevierd, waardoor er voor het publiek niet al te veel meer viel te genieten.

Het door blessures gehavende Twenthe werd in het eerste kwartier compleet overlopen door een gedreven spelend NEO. Jochem Stam schoot via de doelman in het zijnet, Bas Spenkelink wist het net ook niet te vinden nadat hij na een mooie pass een vrije doortocht had gekregen en Rick ten Tusscher raakte de lat.

Vlak voordat NEO de score wel opende werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Een dieptepass viel net over Pascal van Berkum achter de NEO-verdediging, maar Jesse Keur wist de ingeschoten bal op het nippertje te blokken. In de negende minuut dan wel de 1-0. De steeds weer opkomende Pascal van Berkum gaf een voorzet op maat die door Bas Spenkelink keurig werd ingekopt.

Nog binnen het kwartier kwam ook de 2-0 op het scorebord. De voor de geblesseerde Robin Oude Kamphuis spelende Wout Deterd bediende met een subtiele pass door het centrum Rick ten Tusscher die net eerder bij de bal was dan doelman Burggraaff en daarmee alweer zijn dertiende goal van het seizoen aan kon laten tekenen.

Na een ruim een kwartier ontaardde een hoekschop van de rechterflank in een scrimmage die de vergelijking met een flipperkast moeiteloos kon doorstaan. Niemand van NEO slaagde er echter in het laatst tikje te geven. Uitstel van executie, want na alweer een vlotte aanval over de rechterkant kon de bal in eerste instantie nog weggewerkt worden door de Twenthe-defensie, maar prikte Jochem Stam daarop de derde van de avond binnen: 3-0.

Twenthe, dat tot overmaat van ramp ook nog routinier Guus Lummen met een hamstringblessure uit zag vallen, kwam nog tot één kans. Aanvoerder Koen Morsink haalde hard uit, maar Bob Peterman verwerkte de bal met verve. NEO had de score daarentegen nog best verder uit kunnen bouwen. Bas Spenkelink maakte hands, terwijl hij liggend op de grond uit wilde halen, nadat hij de bal in eerste instantie verkeerd raakte, Max Brunninkhuis schoot na een korte combinatie met Ron Spoler in het zijnet en Wout Deterd schoot op slag va rust ruim over na een van de mooiste aanvallen van de avond.

Toen Bas Spenkelink al drie minuten na de pauze de 4-0 fraai binnen knikte, na alweer een assist van Pascal van Berkum, leek NEO op weg naar een forse score. Helaas bleef die uit en na een onschuldig ogende vrije trap van Twenthe verraste Bas Smit zelfs zijn eigen goalie nog door de 4-1 in te koppen.

NEO kreeg ondanks alles toch nog wel degelijk een handvol kansen, maar de drive van de eerste helft was verdwenen. Er werd in een veel te laag tempo gespeeld met vaak slordige combinaties. Toch leverde het tot drie keer over fraaie kansen op voor de ongelukkig spelende Ron Spoler, terwijl Max Brunninkhuis bij de tweede paal naast schoot na een flitsende actie van Jochem Stam. Nadat een goal van Rick ten Tusscher nog werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel was de koek op, kon NEO opnieuw drie punten bijschrijven en kan op zondag, wellicht tegen beter weten in, worden afgewacht of de derby Sportlust – Eilermark nog een verassing op gaat leveren.

Komend weekend speelt NEO opnieuw een wedstrijd op vrijdagavond. Op sportpark de Wesselerbrink is hekkensluiter Victoria’28 om 20.00 uur de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer