NEO wint voor de vijfde keer op rij, nu van DSVD

Zonder de geschorsten Mauro Lohuis en Steven Zonder heeft NEO een regelmatige overwinning behaald op DSVD. Bij rust was de stand al 3-0 en omdat de thuisclub na de pauze bij lange na niet meer de drive had als in de eerste drie kwartier kon DSVD de stand met 4-2 een wat dragelijker aanzicht geven. De uitwedstrijd in Deurningen werd verloren met 2-0, dus was het tijd voor revanche. NEO liet vanaf de eerste minuut zien dat het maar een intentie had en dat was om de drie punten in Borne te houden, maar desondanks was het eerste wapenfeit voor DSVD want een schot van Floris Lubbers ging rakelings over.

In de negende minuut dan het eerste gevaar voor het doel van DSVD. Bjorn Tijhuis stoomde op via de rechterkant, zette de bal strak voor, maar het leer werd helaas door iedereen gemist. Na een kwartier spelen was dan daar toch eindelijk de openingsgoal. Bjorn Tijhuis kwam opnieuw door via de rechterkant en bediende Rick ten Tusscher op maat: 1-0.

NEO bleef de eerste helft gevaarlijk maar beloonde zich echter meerdere malen niet. Zo gaf Ron Spoler een perfecte voorzet op Pascal van Berkum, die echter de doelman van DSVD op de juiste plek vond. Tal van kleine mogelijkheden stapelden zich op en na een half uur spelen was daar dan eindelijk de 2-0. Opnieuw werd de bal via de rechterkant ingebracht en voor de tweede keer was het Rick ten Tusscher die de bal, dit keer met zijn borst, in het doel deponeerde nadat eerst de lat was geraakt. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie combinatie tussen Max Brunninkhuis en Ron Spoler zette laatstgenoemde de bal voor en kon Pascal van Berkum binnenschieten: 3-0.

Na de hervatting was het eerste gevaar weer voor NEO. Bas Spenkelink kon een voorzet van Bjorn Tijhuis net niet goed raken en na een verkeerde terug kopbal van een DSVD-verdediger schoot Rick ten Tusscher net naast. Aan de andere kant was het in de 54e minuut Floris Lubbers die de 3-1 aantekende door onoplettendheid aan NEO-kant. Toch kon men bij DSVD niet lang juichen want nog geen minuut later lag de bal alweer in het doel van DSVD. Via een snelle actie van Pascal van Berkum langs de linkerkant zette hij Bas Spenkelink vrij voor de goal en die wist daar wel raad mee:4-1.

In plaats van het duel rustig uit te spelen ging NEO mee in de strijd van DSVD en dit kwam het voetbal niet ten goede. Wat heet, het was opnieuw Floris Lubbers die in de 69e minuut de 4-2 eindstand aantekende. Tweede Paasdag, speelt NEO het uitduel tegen Losser dat de punten nog hard nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer