Nipte maar belangrijke overwinning Heracles Almelo

Door een nipte overwinning op het bezoekende Heerenveen heeft Heracles Almelo een flinke stap gezet om via de play-off wedstrijden Europees voetbal te halen. In een gelijk opgaande wedstrijd met meer balbezit voor de bezoekers, trok de thuisclub met 2-1 aan het langste eind.

In de eerste helft scoorde beide ploegen elk een keer uit een strafschop. Kuwas deed dit voor de thuisclub nadat hijzelf was neergehaald en even later schoot Lammers zijn ploeg weer naast die van de Almeloërs toen Czyborra een lichte overtreding maakte op Van Bergen net binnen de beruchte lijnen. Het was alweer de veertiende strafschop die Heracles Almelo dit seizoen te incasseren kreeg.

In de tweede helft bleef Heerenveen de betere ploeg met veel balbezit maar doelman Blaswich behoedde zijn team meermalen voor een achterstand. Uit het niets viel dan toch de 2-1 voor de ploeg van Frank Wormuth. Een kwartier voor tijd schoot Dalmau uit een hoekschop van Osman de 2-1 binnen. Even later had het zo maar 3-1 kunnen zijn voor de thuisclub maar doelman Hahn voorkwam erger voor de Friezen.

Heracles Almelo staat met nog drie wedstrijden te gaan op de vijfde plaats met 48 punten, één meer dan FC Utrecht dat zaterdag op bezoek moet bij FC Emmen en vier minder dan AZ de tegenstander van komende dinsdag. AZ speelt zaterdagavond nog in De Kuip tegen Feyenoord.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer