Nipte overwinning Mariënberg op Kloosterhaar

Mariënberg van trainer Niels van ’t Hoog kweet zich afgelopen zaterdag in en tegen Kloosterhaar uitstekend van haar eerste taak, van de in totaal vijf opdrachten, namelijk winnen. Nu nog maar 4 keer winnen en Mariënberg speelt ook volgend jaar gewoon 3e klasse. Winst was geboden want DES Nijverdal zorgde voor een daverende stunt in Bergentheim en wist met maar liefst 4-0 te winnen van Bergentheim. Zelfs Juliana’32 won na lange tijd weer eens. Kortom, het was maar goed ook dat Mariënberg won zij het met minimale cijfers, van Kloosterhaar.

Beide trainers moesten weer puzzelen met de opstelling. Ditmaal had oefenmeester Erik Drenthen van Kloosterhaar de moeilijkste puzzel toebedeeld gekregen. Waar van ‘t Hoog zijn spits na weken afwezigheid weer kon begroeten miste zijn collega Drenthen enkele spelbepalende basisspelers en vooral Mark Boshove, die er vorig jaar tegen Mariënberg nog vier keer doel trof.

Van goed voetbal was er dan ook geen sprake. 2 x 3 kwartier was het sappelen en afzien. Pas na een klein half uur voetballen was er wat noemenswaardig te melden. Kevin Bolks trof bijna doel, zijn bal was de keeper reeds gepasseerd maar werd nog vlak voor de doellijn in plaats van goal tot cornerbal gepromoveerd.

Na een uurtje voetballen vond André Plaggenmars het genoeg. Hij torende bij een puntgave voorzet van Patrick Willems boven alles en iedereen uit en hij kopte strak de 0-1 tegen de touwen. Het bleef een beetje meer kommer dan kwel op de Polderhoek omdat beide ploegen gewoon niet wat beter op de mat konden brengen.

De spanning bleef wel ongekend hoog, omdat Mariënberg weigerde om de beslissende 0-2 achter de Kloosterhaarse doelman te schieten. Nog vier finales. Komende week is wederom winst geboden tegen Juliana’32 uit Hengelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer