Remise heren VKC”03 bij Deltasteur: 11-11

De heren van VKC’03 speelden afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd in Kampen tegen het veel hoger geklasseerde Deltasteur. Dat er mogelijkheden lagen voor VKC bleek al in de eerste periode. Goed verdedigingswerk in combinatie met veel zwemmen bracht een voorsprong voor de uitploeg. Een periode waar weinig werd gescoord werd afgesloten met een 1-2 voorsprong door een benutte 5-meter van Bram Paus die nog van vaak van zich liet horen in deze wedstrijd.

Coach Marcel Jacobs was duidelijk: speel de 30 seconden uit, ga niet onnodig schieten en probeer de midvoor vrij te spelen. De ploeg uit Kampen wist in deze periode slechts 1 keer te scoren uit een overtal situatie. Namens de uitploeg maakte Bram Paus in hattrick in één periode om zo de voorsprong uit te breiden: 2-5.

In de derde periode wist Deltasteur snel de aansluiting te vinden om zo binnen enkele minuten op een tussenstand van 5-5 te komen. Raymond Broenink die net was ingevlogen uit Madrid liet ook voor het eerst weer van zich horen, met een ouderwets doelpuntje die alleen hij kan maken was het woord weer aan VKC. Net voor het eind van de derde periode versierden de heren uit Kampen een 5-meter om zo voor het eerst deze wedstrijd op een gelijke tussenstand te komen: 6-6.

De heren uit Tubbergen voelden dat er hier punten te halen vielen, coach Jacobs had weinig woorden nodig om dit duidelijk te maken aan zijn team. Toch moest er harder worden gewerkt om weer een voorsprong te pakken. In de vierde periode vlogen de doelpunten de keepers aan beide kanten om de oren. Toch wist beide teams de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Met nog een minuut speeltijd kreeg deltasteur een uitgelegen kans om een voorsprong neer te zetten: een 5-meter. Keeper Johan Webbink liet in een van zijn laatste wedstrijden zien wat hij nog kon en redde een punt voor VKC. Eindstand: 11-11.

Volgende week spelen de heren de laatste thuiswedstrijd, de derby tegen De Veene uit Almelo in de Vlaskoel. Aanvang 19:30 uur. Doelpunten: Bram Paus: 7 keer en Ruben Weghorst, Raymond Broenink, Gerben Eerdman en Tom ter Wee allen 1 keer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer