Sophie Derkman & Marly Stopel sluiten carrière af met winst

Afgelopen zaterdag stond voor de dames 1 van VKC’03 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was het bezoekende Nunspeet. Topscoorder Marly Stopel start haar laatste wedstrijd met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Door goed inzwemwerk en doortastende balletjes die buiten het bereik van de keeper vielen, wordt de eerste periode afgesloten met een 5-2 voorsprong.

Ook in de tweede periode wordt de stand verder uitgebouwd, waarbij het samenspel vlot verliep en de dames de herkenbare systemen te pakken hadden. Typerend was de prachtige pass van Sophie Derkman bij de vrij zwemmende Leonie Busscher voor de neus, die de bal keihard in het doel schoot.

In de derde periode kon de flow niet helemaal vastgehouden worden, waardoor de dames uit Nunspeet enigszins terug kwamen in de wedstrijd. De vierde periode namen de dames het heft in handen en heeft Sophie Derkman met 2 doelpunten de wedstrijd in het slot gegooid. Eindstand: 13-9. Onder luid applaus werden Marly en Sophie uit het bad gehaald met een publiekswissels en namen zij afscheid van dames 1. Na 13 jaar neemt Sophie afscheid om meer vrije tijd te creëren, om dezelfde reden gaat Marly na 18 jaren dames 1 een stapje lager spelen in dames 2.

Doelpunten: Marly Stopel 4x, Sophie Derkman 2x, Laurissa Krom 2x, Leonie Busscher 2x, Judith Krabbe 1x, Angelien Nieuwenhuis 1x en Annemiek Bekkedam 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer