SVZW gaat de strijd aan met ACV

Zaterdag SVZW op het eigen sportpark ACV uit Assen. Een gerenommeerde tegenstander die al jaren mee draait in de top van het zaterdagvoetbal. Er zijn op dit moment nog zes ploegen die mee spelen om het kampioenschap in de hoofdklasse B. Tot die zes behoort ook ACV. Vorig seizoen degradeerde ACV uit de 3e divisie. Als het aan de Assenaren ligt, keren ze na 1 seizoen weer terug. Het is nu al zeker dat ACV gaat deelnemen aan de nacompetitie om promotie. Dit hebben ze te danken aan het behalen van de 1e periodetitel. Maar ACV viert liever het kampioenschap, want dan weten ze zeker dat ze promoveren.

Voorwaarde is dan wel dat ze voldoende punten halen in de laatste 6 competitiewedstrijden van dit seizoen. Middenvelder Marco van der Heide en spits Ezra Schrijver zijn de spelers met de meeste doelpunten achter hun naam. Daarnaast hebben 12 spelers in elk geval 1 doelpunt gescoord. Een bewijs dat ACV over een goed team beschikt, dat voor doelpunten niet van enkele spelers afhankelijk is. Met een blik op de ranglijst zal trainer Fred de Boer (foto), al 4 seizoenen werkzaam bij ACV, ervan uit gaan dat het mogelijk moet zijn om te winnen van SVZW. Al weet hij ook dat je bij voorbaat nooit een tegenstander moet onderschatten.

 

SVZW kwam de afgelopen twee zaterdagen niet in actie in wedstrijdverband. Zaterdag 30 maart was er een inhaalweekend in de hoofdklasse B. SVZW had geen wedstrijd in te halen. Op zaterdag 6 april ging de wedstrijd tegen DETO niet door. I.v.m. met overlijden en de begrafenis op die zaterdag van erelid Harman Nijhof is de wedstrijd verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Het is afwachten wat deze twee weken zonder wedstrijden met de spelers heeft gedaan. Voor de spelers met kleine blessures en pijntjes was het mooi de gelegenheid om te herstellen. In elk geval is de schorsing van Deniz Sahbaz (foto l.) voorbij.

Daarnaast lijkt het erop dat Lars Scholten (foto l.) weer inzetbaar is na zijn blessure. Maar welke spelers er ook beschikbaar zijn, het wordt zo wie zo een zware wedstrijd voor SVZW. ACV beschikt over een hele sterke selectie, die niet voor niets bovenin meedraait in de competitie. In Assen verloor SVZW met 2-1 van ACV. Toen wist SVZW heel lang goed partij te bieden. De wedstrijd op sportpark “Het Lage veld “begint om 14:45 uur.

Foto’s ACV van SVZW: Peter van der Werf.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer