TION atleten hebben het outdoor atletiek seizoen geopend met uitstekende prestaties

Tijdens competitiewedstrijden op de baan in Enschede benaderde Jermaine Kleine met zijn sprong van 6.09m het clubrecord verspringen bij de Jongens C tot op 3 cm. Multitalent Marleen Baas liet op kogel zien dat ze dat uitstekend onder de knie heeft. Ze verpulverde haar persoonlijk record en liet de kogel landen na 13.82m. Bij het speerwerpen voor jongens C wierp Milan Beuning veel verder dan zijn leeftijdsgenootjes. De speer vloog 47.80m door de lucht.

Tenslotte liep Joan Hardon naar een fantastische 10.18s op de 60 meter horden bij de meisjes junioren D. Al deze prestaties zijn goed voor hoge posities in de nationale rankings. De competitieploegen scoorden ook landelijk erg goed en er is zeker een mogelijkheid dat er een team van AC TION aan het einde van het seizoen in de finale staat.

Bij de competitie voor master atleten in Amersfoort springt de prestatie van Wan Bakx (foto) op het onderdeel verspringen er uit. Een week na zijn indoor avontuur in Polen (WK Masters zilver op de 60 meter horden) sprong hij naar 5.77 meter. Dat was een dikke verbetering van het Nederlandse Record wat op naam stond van Alje Kuiper (5.58m). Zijn afstand zou op het WK ook naar het podium hebben geleid.

De mannen ploeg van TION deed als geheel goede zaken en heeft nog kans om zich te plaatsen voor de finale. Bij de vrouwen heeft ploegleidster Hanny Ebbekink de grootste duit in het zakje gedaan door goede prestaties bij het discuswerpen (29.99m) en kogelstoten (9.19m).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer