Vasse pakt drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud

Vasse heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. Hengelo werd op eigen veld verslagen met 4-1. In het begin van de wedstrijd was Vasse de bovenliggende partij. Na 10 minuten resulteerde dit ook in een mooie openingstreffer van de blauwwitten. Ruud Haarhuis gaf een heerlijke strakke voorzet en Rick Haarhuis knikte de bal bij de tweede paal tegen de touwen.
Vasse ging op zoek naar de 2-0, maar moest toch de gelijkmaker incasseren. Een voorzet vanaf de zijkant caramboleerde tussen de benen van de verdedigers van Vasse door en belandde onfortuinlijk achter Kenneth Schuurman. Hengelo rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Beide ploegen scoorden niet meer en gingen met 1-1 rusten.
Vasse begon goed aan de tweede helft. Hengelo werd teruggedrukt en kwam er nog nauwelijks uit. In de 55e minuut kreeg Vasse een penalty en de middenvelder van Hengelo kreeg rood na een slaande beweging. Daan Haarhuis wist wel raad met dit buitenkansje en zette Vasse op voorsprong. In het restant van de wedstrijd bleef Vasse doorgaan en uiteindelijk complementeerde Daan Haarhuis zijn zuivere hattrick. De aanvaller scoorde na 1 op 1 met de keeper en nogmaals uit een penalty.
Tweede Paasdag gaat Vasse op bezoek bij één van de voornaamste titelkandidaten, het sterke BVV Borne. Aan de thuiswedstrijd zijn geen goede herinneringen overgebleven, want er werd met 1-5 verloren en dat was destijds volkomen terecht. De wedstrijd begint om Sportpark Het Wooldrik begint om 14:00 uur.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer