VC Fleringen wint verdiend van La Première

Zondag stond voor VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen La Première op de rol. Voor Fleringen een zeer lastige tegenstander gezien het feit dat er vorig jaar twee keer van werd verloren. La Première draait een goed seizoen en is als het al haar inhaalwedstrijden wint zelfs koploper. Bovendien beschikt La Première met Roberto Kruzen en Carlos Sanchez Torres over een zeer gevaarlijke voorhoede. Voor Fleringen was het zaak om de goede vorm van de afgelopen weken een goed vervolg te geven.

Fleringen begon goed aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de duels stevig ingegaan en La Première werd vanaf het begin bij de strot gegrepen. De ploeg van trainer/coach Hielke aan de Stegge leek al na vijf minuten de leiding te nemen. Een voorzet van Jasper Slaghekke werd door Dries Koopman ineens op de slof genomen en dwong doelman Nick Ruiter tot een moeizame redding. Enkele minuten later kregen de rood-witten nog een goede kans. Sjoerd Booijink zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Beide teams schuwden de harde duels niet. Jasper Slaghekke werd na een fraaie actie snoeihard gevloerd door Daryl van Ede en ook Gijs Koopman zette de toon van de eerste helft door Rico Diaz na een stevig duel aan het vers gemaaide Fleringse gras te laten ruiken.

Na een half uur spelen was het dan wel raak voor Fleringen. Dries Koopman kopte een voorzet goed terug en Sjoerd Booijink stond paraat om de bal hard tegen de touwen te koppen. Fleringen verslapte niet en ging door met aanvallen. De spijkerharde duels tussen Robert Beukerink en de Almelose nummer 9 Willem Löhr waren een genot om naar te kijken. La Première werd de eerste helft nauwelijks gevaarlijk en leunde vooral op bevliegingen van de snelle Sanchez Torres. Nadat Gijs Koopman met links de bal al rakelings langs het doel had zien vliegen kreeg Steven Schepers de grootste kans om de tweede Fleringse treffer te maken.

Na een snelle counter van Fleringen verscheen de middenvelder oog in oog met Nick Ruiter. Met rechts stiftte hij de bal knap langs de doelman en via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. Een aantal minuten voor rust zette Fleringen de marge toch op twee. Een klutsbal kwam voor de voeten van Dries Koopman en met een droge knal liet hij de doelman kansloos. De ruststand was daarom een dik verdiende 2-0 in het voordeel van Fleringen.

In het tweede bedrijf had Fleringen het lastiger. Nadat er onnodig een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied was weggegeven werd de daaropvolgende vrije trap door Gerrit Spin achter Maarten Oosterik gekopt. La Première kreeg weer vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal minuten later viel deze dan ook. Sanchez Torres bediende Roberto Kruzen en deze wist wel raad met de kans: 2-2. Fleringen wankelde even en zag zelfs een rake kopbal van Gerrit Spin nog afgekeurd worden vanwege duwen.

Waar Fleringen vorig seizoen waarschijnlijk de wedstrijd verloren had wist Fleringen nu toch heel knap de rug te rechten. De jeugdige Bram Meen kwam in de ploeg voor Dries Koopman en langzaam maar zeker kreeg Fleringen de grip op de wedstrijd terug. Nadat Jeffrey Heithuis in de handen van Ruiter had gekopt kwam een aantal minuten later toch de voorsprong voor Fleringen. Bram Meen had een mooie actie in huis en ontdeed zich van zijn directe tegenstander. Met een knappe versnelling haalde hij de achterlijn en trok de bal voor. Sjoerd Booijink toonde zich in het strafschopgebied gretiger dan laatste man Bo Martijn en gleed de bal in de verre hoek. De euforie was groot in het Fleringse kamp en de treffer werd dan ook zeer uitbundig gevierd. La Première ging alles of niets spelen en stuurde Gerrit Spin mee naar het aanvalsfront.

Hierdoor kreeg Fleringen meer ruimte en kwam het er een aantal keer gevaarlijk uit. Met een mooie counter maakte Fleringen een kwartier voor tijd de 4-2. Via Tieme Koopman en Steven Schepers kwam Bram Meen in balbezit. De daaropvolgende voorzet kwam bij de ingevallen Tim Stopel en hij kopte de bal met veel gevoel richting de verre hoek. Verdediger Bo Martijn probeerde de bal nog te redden maar door de precisie en snelheid van de kopbal was hij gedwongen om de bal in het eigen doel te koppen. Fleringen werd gek van vreugde en deze wonderschone treffer werd zeer terecht samen met het publiek gevierd. La Première gaf het op en Roberto Kruzen kreeg nog een gele kaart nadat hij zijn frustratie op de scheidsrechter botvierde. Fleringen trok de zege over de streep en kan weer 3 dik verdiende punten bijschrijven. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen DTC’07. Om 14:00 uur wordt er in Lattrop afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer