Verdiende overwinning HCR Prinsen op ‘t Hartje van Wanrooy

HCR Prinsen heeft door een 6-2 overwinning op het bezoekende ‘t Hartje van Wanrooy nog een kleine kans om de play off ronde om het kampioenschap te halen. De achterstand op de nummer vier bedraagt nog steeds twee punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Halverwege de wedstrijd in Haarlo stond het nog gelijk, maar in het tweede deel trok de ploeg van captain Dinand Prinsen toch verdiend aan het langste eind. De enige verliespartij kwam op naam van Anno de Kleine die met 15-40 in 14 beurten zijn meerdere moest erkennen in Davy van Havere. Tegenover de nederlaag van De Kleine stond een prima overwinning van Jelle Pijl die met een paar grote series met 40-20 te sterk was voor Frank Martens. Voor de 40 caramboles had de Hengeloër 24 beurten nodig.

In het tweede deel van de wedstrijd speelden zowel Raymund Swertz als Eddy Leppens een prima partij tegen respectievelijk Wim van Cromvoirt en Harrie van de Ven. “Beide spelers hadden in het begin wel moeite om los te komen van de tegenstander, maar uiteindelijk ging de winst meer dan verdiend naar mijn spelers met natuurlijk een prima slotserie van 16 caramboles van Eddy Leppens”, aldus captain Dinand Prinsen die de hoop op plaatsing nog niet heeft opgegeven. Leppens won met 40-27 in 21 beurten en Swertz in 22 beurten met 40-26.

Paaszaterdag om 13.00 uur spelen we de thuiswedstrijd tegen Zundert, en dat wordt wederom een belangrijke, want Zundert staat 2 punten boven ons met een gelijk “Doelsaldo” bij winst komt HCR Prinsen dan boven STZ Zundert.

De Bekerwedstrijd in Apeldoorn werd een 4-4 gelijkspel waarbij HCR Prinsen wel in sets aan de goede kant van de score bleven 8-4. Dick Jaspers verloor met 2-1 , Eddy Leppens won 3-0 , Anno de Kleine verloor 2-1 en Jelle Pijl won met 3-0, waarbij hij op een “sneaky” manier de eerste set won bij een achterstand van 14-1 maakte Jelle een serie van 14 en won de set met 14-15. De return in Haarlo, voor een plaats in de bekerfinale is op Paaszaterdag vanaf 19.00 uur na de wedstrijd tegen Zundert. 1e Paasdag speelt HCR Prinsen dan nog voor de competitie de laatste wedstrijd in Den Haag tegen de regerend kampioen S.I.S Schoonmaak met een play off plaats als inzet.

Foto’s: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer