Vier speelsters Jolly Jumpers geselecteerd voor Nationale Jeugdteams

De Nederlandse Basketball Bond heeft de voorlopige selecties bekendgemaakt voor de nationale jeugdteams die deze zomer deel zullen nemen aan de Europese Kampioenschappen. Maar liefst vier speelsters van basketbalvereniging Jolly Jumpers zijn geselecteerd voor de Nationale Jeugdteams U20, U18 en U16. Eerder werden drie jeugdspeelsters al geselecteerd voor het nationale jeugdteam U15.

Noelle Droste en Meike Koelman, beiden spelend in het eerste damesteam van Jolly Jumpers, zijn geselecteerd voor de Orange Angels U20. Dit team zal van 3 tot en met 11 augustus 2019 weer meedoen aan het EK op het hoogste Europese niveau. Nederland is in groep D ingedeeld met Frankrijk, Italië en Duitsland. Aan het EK, dat in het in het Tsjechische Klatovy wordt gehouden, doen zestien landen mee.

Birte Steggink, eveneens spelend in het eerste damesteam, is geselecteerd voor de Orange Angels U18. Het nationale jeugdteam doet van 5 tot en met 14 juli 2019 meedoen aan het Europees Kampioenschap in de B-divisie. Nederland gaat proberen zich te verbeteren ten opzichte van 2018, toen de Angels als zesde eindigden. De Orange Angels U18 zijn ingedeeld in groep D met Zweden, Oekraïne, Luxemburg, Groot-Brittannië, Albanië en Nederland. Er doen 23 landen mee aan het EK.

Jade Brughuis, afgelopen seizoen spelend in de eredivisie met U20-1, is geselecteerd voor de Orange Angels U16. Het nationale jeugdteam doet van 15 tot en met 24 augustus 2019 in het Bulgaarse Sofia mee aan het EK in de B-divisie. Het Nederlandse team is ingedeeld in poule D met Luxemburg, Bulgarije, Oekraïne en Macedonië. De eerste officiële trainingen ter voorbereiding op de EK’s zullen worden voorafgegaan door een gezamenlijk kick-off van alle jeugdteams op zaterdag 25 mei 2019.

Foto v.l.n.r.: Noelle Droste, Meike Koelman, Birte Steggink en Jade Brughuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer