Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Zaterdag staat wedstrijd ronde 26 op de agenda in de hoofdklasse B. De speelronde op stille zaterdag, de dag voor Pasen. Maar stil zal niet zijn rondom de velden, want daarvoor staat er te veel op het spel voor ploegen in de hoofdklasse B. Na deze ronde hebben de meeste ploegen een weekend geen wedstrijd, want 27 april, koningsdag, zijn er geen wedstrijden gepland. Wel spelen Buitenpost en DETO op 22 april, 2e paasdag, een inhaalwedstrijd tegen elkaar. Vanaf zaterdag 4 mei begint dus de eindsprint in de hoofdklasse.

Excelsior’31 – CSV Apeldoorn

Beide ploegen leden zaterdag een zware nederlaag. Excelsior’31 ging met 4-1 onderuit tegen Sparta Nijkerk. CSV Apeldoorn verloor op het eigen sportpark met 0-6 van AZSV. Zowel Excelsior’31 als CSV Apeldoorn kunnen de punten goed gebruiken. De Rijssenaren om in het spoor van de koploper te blijven. De bezoekers hebben de punten nodig om te klimmen op de ranglijst, anders moeten ze via de nacompetitie proberen om in de hoofdklasse te blijven. Excelsior’31 is een goed team, dat door de nederlaag in Nijkerk het voetballen niet is verleerd. CSV Apeldoorn blijft in zwaar weer, want de punten zijn voor Excelsior’31.

Buitenpost – SC Genemuiden

Het gaat in deze wedstrijd om de veilige 12e plek op de ranglijst. Buitenpost staat daar nu met 2 punten achterstand op SC Genemuiden, maar met 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij winst kan Buitenpost dus een plek klimmen op de ranglijst. Bij SC Genemuiden is druk groot. Trainer Jan van Raalte heeft de handdoek al in de ring gegooid. Jan de Jonge moet nu proberen om de zaak nog te redden met Genemuiden. Voor Buitenpost trainer René van der Weij ook een bijzondere wedstrijd, want hij is volgend seizoen de trainer van SC Genemuiden. Een gelijkspel is de uitkomst en daarmee zijn beide ploegen nog lang niet veilig.

AZSV – WHC

Een beetje in de schaduw van de top 3 op de ranglijst doet AZSV ook mee om de titel. Zelf winnen en dan maar zien of de ploegen boven je punten laten liggen. Dat lijkt het devies van AZSV. WHC versloeg afgelopen zaterdag Urk. Drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. AZSV is dus gewaarschuwd. WHC heeft zich nog niet bij zijn lot neergelegd. In Aalten zal blijken dat AZSV een team heeft dat weinig goals tegen krijgt en bovendien erg affectief is in het benutten van kansen. Helaas voor WHC, maar punten halen in Aalten zit er niet in.

SDC Putten- Berkum

SDC Putten heeft niets om voor te strijden en kan dus vrijuit voetballen voor de punten. Berkum zit ongeveer in dezelfde situatie. Door trieste familieomstandigheden van een selectielid kwam Berkum zaterdag jl., heel begrijpelijk, niet in actie. Het is afwachten hoe het team zich van deze klap hersteld. SDC Putten heeft een goed team, dat op basis van het betere voetbal deze wedstrijd weet te winnen.

Urk – Sparta Nijkerk

Urk verloor zaterdag, verrassend, van WHC. Hierdoor is de kans op het kampioenschap verkeken voor de thuisclub. Voor Sparta Nijkerk is er juist het omgekeerde aan de hand. Door de winst op Excelsior’31 heeft Sparta de titel kansen in eigen hand. Wel moeten er nog 5 wedstrijden worden afgewerkt. Een uitwedstrijd naar Urk is zeker geen gemakkelijke opgave. De thuisclub zal zoals elke week de tegenstander weer een moeilijke middag bezorgen. Sparta Nijkerk weet dat ook, maar de ploeg is in goede vorm en weet deze lastige klip ook te omzeilen.

ACV – Flevo Boys

ACV won wel van SVZW, maar bijna niemand van de Assenaren was tevreden met het vertoonde spel. Ook bij Flevo Boys veel ontevreden gezichten. Want de 0-1 nederlaag tegen Buitenpost was iets, waar men vooraf niet op had gerekend. Hierdoor is Flevo Boys ook nog niet helemaal veilig op de ranglijst. De ploeg heeft een paar punten nodig om helemaal veilig te zijn. ACV zal deze wedstrijd gebruiken om te laten zien dat het veel beter kan, dan de ploeg in Wierden liet zien. Flevo Boys komt er daarom niet aan te pas in Assen.

DETO – DUNO D

DETO staat voor een drukke periode. De ploeg moet de komende weken nog 3 wedstrijden inhalen. Een wedstrijd op 2e paasdag en twee door de weekse inhaalwedstrijden. Een zwaar programma in de strijd om handhaving. DUNO D is wel nagenoeg veilig, maar zal toch nog wel de nodige punten willen halen om helemaal zeker te zijn van handhaving in de hoofdklasse. DETO zal ook in deze wedstrijd weer proberen om vanuit een gesloten verdediging toe te slaan. DUNO D heeft echter goede voetballers die in staat zijn om daar mee af te rekenen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer