Vroomshoopse Boys en Hulzense Boys in evenwicht

Op de Bosrand trad Vroomshoopse Boys tegen Hulzense Boys aan zonder de geschorste broers Jesper en Juliën Derks en de eveneens geschorste aanvoerder Andjin van Veen. Routinier Jordy Brinkman kwam als rechter verdediger over van het tweede elftal. Robert Veld heeft zijn blessureleed achter de rug en startte als linker verdediger. Ramon Bolks zakte een linie en ging centraal achterin spelen naast tweede aanvoerder Rutger Schrijver. De jonge Sil Derks werd op het middenveld geposteerd.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd en John Wilbrink kon na een vlotte aanval geheel vrijstaand al na een minuut van korte afstand inkoppen. Met de nodige moeite wist Boys-doelman René Kok de kopbal te pareren. Na 8 minuten maakte Rutger Schrijver net geen werelddoelpunt door uit een snel genomen vrije trap van meer dan vijftig meter bijna keeper Patrick Lohuis te verrassen. De doelman van Hulzense Boys wist nog net met de tippen van zijn vingers de bal tot corner te verwerken. In de 12e minuut wist Jordy Harms Boys-spits Jos Hutten met een voorzet vanaf rechts te bereiken, die echter net over kopte.

Er kwamen in de fase erna kleine kansen aan beide kanten, maar de solide verdedigingen overheersten. Vooral. Ramon de Jong testte evenals Jordy Harms doelman Lohuis met een vlammend schot, maar die bracht met de vuisten redding. Aan de andere kant strandde de ervaren Michiel van Keulen namens Hulzense boys op de attente Boys-doelman René Kok. Op slag van rust kreeg de 16-jarige spits Fabian te Kolste na een snelle aanval over rechts nog een dot van een kans. Het jonge talent van Hulzense Boys kon de bal net niet binnen lopen.

Zo werd met 0-0 gerust en die stand gaf de veldverhouding goed weer. De thuisploeg was optisch iets sterker, maar de tegenaanvallen van de gasten waren zeker niet van gevaar ontbloot. Datzelfde beeld gaf de tweede helft te zien, waarbij Hulzense Boys zich direct al met een gevaarlijk schot uit de draai van Danny Schoenmaker aan het front meldde. De bal vloog net naast, maar was wel een indicatie dat de nummer 6. van de tweede klasse H. voluit voor de drie punten ging.

In de 53ste minuut brak Fabian te Kolste gevaarlijk door op links, maar verdediger Rutger Schrijver redde bekwam namens de thuisploeg. Waar mogelijk probeerde Vroomshoopse Boys de bakens te verzetten, maar de sterke verdediging van Hulzense Boys gaf zo goed als niets meer weg. Schoten van Ramon de Jong en Jordy Harms sorteerden niet het gewenste effect en eigenlijk kwam het grootste gevaar aan de andere kant. Na ruim 70 minuten werd bij de thuisploeg Sil Derks door Bram Hooijer vervangen.

De gasten deden er in de spannende slotfase nog een schepje bovenop, maar stuitten op een goed georganiseerde Boys-verdediging. Door handelend optreden van Jordy Brinkman werd een late tegentreffer voorkomen. De goed leidende arbiter Frans Assink uit Hengelo floot kort daarna voor de laatste keer. De 0-0 eindstand weerspiegelde het spelbeeld van een wedstrijd, die niet echt wilde losbranden. Vroomshoopse Boys had merkbaar last van de naweeën van het zware bekergevecht van vier dagen daarvoor tegen Sportclub Silvolde. De krachten vloeiden steeds meer weg tijdens de slotfase, die door meerdere spelers van de thuisploeg op het tandvlees werd uitgespeeld.

Zaterdag wordt er in Almelo aangetreden tegen hekkensluiter Oranje Nassau. Het is dan zaak om met een goed resultaat de naaste concurrenten en nummers 3. Van de ranglijst SVI en WVF in het vizier te houden. Op zaterdag 4 mei wordt er door de mannen van trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens uit bij Rohda Raalte gespeeld in de halve finale van de districtsbeker van de KNVB op Sportpark Tijenraan.

Foto’s: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer