Wat kan SVZW uitrichten in Staphorst?

Sinds afgelopen zaterdag is de situatie voor SVZW nagenoeg uitzichtloos. Degradatie lijkt onvermijdelijk. Maar dat wil niet zeggen dat in laatste 6 wedstrijden de punten worden weggegeven. Staphorst staat sinds afgelopen zaterdag 2e op de ranglijst. Door het verlies van Excelsior’31 in Nijkerk, is Staphorst de Rijssenaren gepasseerd op de ranglijst. Dat gebeurde door de 1-3 winst tegen SC Genemuiden.

Beide wedstrijden tegen SC Genemuiden heeft Staphorst nu gewonnen. Wat dat betreft heeft het team al een belangrijke doelstelling gehaald voor de Staphorst supporters. En nu maar kijken of het kampioenschap er ook nog inzit. De 2e periode titel heeft Staphorst al binnen, dus ze doen in elk geval mee om promotie naar de 3e divisie. Trainer Dennis Toor doet het uitstekend in Staphorst. Toch komt er een het einde van dit seizoen een einde aan de overeenkomst met de club. Na 1 jaar gingen de wegen zich scheiden. Zijn opvolger is Leo Blom, nu noch trainer van DEZS.

De club is ook al druk bezig om de selectie voor volgend jaar op niveau te houden. Het is al wel zeker dat sterkhouder Rob Mijnheer (foto) na 15 seizoenen gaat stoppen met voetballen. Hij wil zijn aandacht nu op ander zaken richten. Promotie of kampioenschap zou natuurlijk een prachtig afscheid zijn voor deze sympathieke voetballer. Staphorst weet dat het in elk de komende 5 wedstrijden alles moet geven om in de kopgroep te blijven. De 5 tegenstanders staan allemaal in het rechter rijtje. Maar Staphorst weet ook wel dat je in de hoofdklasse geen enkele wedstrijd zo maar even wint. Dus van onderschatting van SVZW zal geen sprake zijn.

SVZW verloor zaterdag met 1-2 van ACV. Opnieuw was er sprake van een ongelukkige nederlaag. SVZW deed er alles aan om de punten in Wierden te houden, om zodoende nog kans te houden op een nacompetitieplek. Lange tijd zag het er naar uit dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen. SVZW scoorde ook nog een tweede goal, maar volgens de scheidsrechter maakte Frank Smit handsbal bij het maken van dit doelpunt. En zoals zo vaak dit seizoen duurde de wedstrijd net te lang want in 88- minuut scoorde ACV de 1-2. Weer geen punten. In theorie kan SVZW nog wel stijgen op de ranglijst, maar een gat van 10 punten goed maken in 6 wedstrijden is wel een heel zware opgave.

Bovendien zijn de top drie van de ranglijst allemaal nog tegenstander de komende weken. Zaterdag moet SVZW naar Staphorst, op dit moment de nummer 2 op de ranglijst. Maar Staphorst moet niet denken dat ze de punten zo cadeau krijgen, want SVZW wil wel met opgeheven hoofd de competitie beëindigen. Karlo Borghuis (foto) moest zaterdag geblesseerd het veld verlaten, en het is onzeker of hij in Staphorst wel inzetbaar is. Het is in elk altijd mooi om te voetballen in Staphorst op het mooie sportpark Het Noorderslag. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Foto’s: VV Staphorst/SVZW.

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer