Waterpolo streekderby eindigt onbeslist

De voorlaatste wedstrijd van de Eredivisie waterpolocompetitie tussen Schuurman BZC en de heren van Het Ravijn in zwembad ’t Timpke in Borculo was er een van formaat. Inzet was een plaats bij de eerste acht teams die recht geeft tot het spelen van kampioen play-off wedstrijden. De wedstrijd eindigde na een 4-1 achterstand voor de Ravijnheren in de eerste periode, uiteindelijk in een 12-12 gelijkspel. De beslissing zal dus zaterdag 13 april gaan vallen, wanneer de Ravijnheren thuis de reguliere competitie beëindigen tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort.

De streekderby tussen Schuurman BZC en Het Ravijn was een duel tussen de nummer acht, Het Ravijn en negen Schuurman BZC. Het werd een mooie spannende pot waterpolo die eindigde in een 12-12 gelijk spel met een absolute hoofdrol voor Laurens Jan Schothans. Hij was het die zijn team in de wedstrijd  wist te houden en Schuurman BZC keeper Saake Nijhuis maar liefst zes keer wist te verrassen met schoten op zijn doel. Ook aanvoerder Lars Gottemaker, hij speelde ondanks zijn vinger blessure wel mee in deze belangrijke wedstrijd tegen de Borculoërs, liet zich in die bewoordingen uit: “Laurens nam ons op sleeptouw.” “Winst van de wedstrijd zat er in, maar we stonden de hele wedstrijd achter. In de laatste halve minuut maakten we gelijk. We hebben het halen van de play-offs volledig in eigen hand”, analyseerde Gottemaker na afloop.

Daartoe moeten de heren van Het Ravijn zaterdag thuis zien te winnen van Schoonderbeekbouw ZPC Amersfoort.  In de uitwedstrijd op zaterdag 9 december won de ploeg van Marc van Groen met 7-6 van de Amersfoorters, die afgelopen zaterdag in eigen huis met 10-10 gelijk speelden tegen ZV De Zaan uit Zaandam. De wedstrijd in Nijverdal  begint zaterdagmiddag om 16:30 uur. De waterpolodames spelen na de wedstrijd van de heren om 18:00 uur hun laatste reguliere wedstrijd tegen ZV De Zaan. Ook dat belooft een mooie pot waterpolo te worden. De ploeg van Jan Mensink wil zich maar wat graag revancheren voor het mislopen van de KNZB bekerfinale in Zaandam.

Foto’s: sportfoto-oost

Periodestanden: 4-1 3-6, 3-1 en 2-4).

Doelpunten Schuurman BZC: Dinant Muller 6x, Mika Smelt 2x, Jan Willem Slaghuis 2x, Jeroen Hoogenboom 2x.
Doelpunten Het Ravijn: Laurens Jan Schothans 6x, Bas ter Brake 2x (foto), Sander Veltkamp 1x, Lars Gottemaker 1x, Joran Loos 1x, Ivar Schilstra 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer