Zware afstraffing SVZW in en tegen Staphorst: 7-1

Wat een spannende pot voetbal op een prachtige zonovergoten zaterdagmiddag in Staphorst had moeten worden werd een nachtmerrie en dat al na amper een half uur spelen. Ondanks alle goede voornemens van de Wierdenaren werd via een collectief falen reeds in de 7e minuut tegen een 1-0 aangelopen na een goede aanval van Staphorst via Ferdi ter Avest die zijn collega Mike Reuvers op maat bediende. Een minuut later lag nummer twee achter doelman Tim Sickman na gestuntel achterin bij de gasten, dit keer was het Ter Avest zelf die het vonnis voltrok. In de 12e minuut mocht dezelfde Ferdi ter Avest opnieuw en oh zo simpel aanleggen, de 3-0 was een feit met nog geen kwartier op de klok.

Dat kwartier werd vervolgens bereikt met de 4-0 door opnieuw Mike Reuvers, werkelijk ongelooflijk wat de toeschouwers gistermiddag voorgeschoteld kregen daar op sportpark Het Noorderslag. In de 19e minuut scoorde Ferdi ter Avest een heuse hattrick door de 5-0 aan te tekenen. De geplaagde SVZW trainer Philip Agteres greep in door Sten Knol te vervangen door John Lubbers en daarmee 5-3-2 ging spelen om het tij zo mogelijk nog enigszins te keren, de wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. Na die wissel kopte Markveldmate namens Staphorst net naast maar in de 31e minuut was het opnieuw raak toen de voorzet van Ferdi ter Avest op Mike Reuvers precies klopte en dus de 6-0 in het netje lag en ook hij daarmee zijn hattrick te pakken had.

Nadat Pim de Jonge via een kopbal dichtbij de 7-0 was, werd inde 39e minuut plotsklaps spits Yessin Maskoul weggestuurd die op snelheid won en slechts door een overtreding binnen de zestien gestopt kon worden: zowaar een penalty welke door Deniz Sahbaz werd verzilverd, daarmee was in ieder geval de eer gered voor zover daar sprake van kon zijn bij een 6-1 stand. Vlak voor tijd miste Yessin Maskoul nog de kans om de 6-2 te maken, hij schoot van dichtbij over en hield er een corner aan over. Ruststand 6-1.

Na de thee had Staphorst trainer Dennis van Toor Jordi Lemmens vervangen door Pascal Mulder en was bij SVZW rechtsback Lars Kamperman Leferink vervangen door spits Maarten Jansen. Staphorst was in de 58e minuut dichtbij de 7-1, dit keer wisten de Zwaluwen een treffer te voorkomen maar twee minuten later was dit niet meer zo: Pim de Jonge tekende voor die 7-1 eindstand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer