Zwart Wit pak alsnog titel in de 3e klasse

Afgelopen weekend heeft Zwart Wit zich tot kampioen gekroond in de 3e klasse. Nadat vorige week koploper Club Brothers verslagen werd, was de spanning in de 3e klasse weer teruggebracht. Zowel Club Brothers, WSS uit Oude Pekela als Zwart Wit konden zich tot kampioen kronen in de laatste wedstrijd. Hiervoor moesten de Deldenaren zelf afrekenen met Vitesse en hopen op puntverlies van Club Brothers. Zwart Wit speelde overtuigend tegen de club uit Beilen en rekende moeiteloos af met Vitesse; 8-23.

Zwart Wit was gebrand op een goed resultaat tegen de nummer laatste uit de poule. Er werd voortvarend gestart en over de gehele linie werd er druk uitgeoefend op Vitesse en werden zij afgejaagd. Dit resulteerde in veelvuldig balverlies voor de ploeg uit Beilen, waar de Deldenaren wel raad mee wisten. Ondanks dat zij op een 1-0 achterstand gebracht werden, middels een strafworp en kon hierna het veldoverwicht makkelijk in de score werden uitgedrukt. Via een 1-4 tussenstand kon er uitgelopen worden naar een 2-7 voorsprong. De laatste 10 minuten stokte de productie bij de Deldenaren, ondanks een groot veldoverwicht.

Na de thee ging Zwart Wit opnieuw voortvarend van start en wist Vitesse nog sterker klem te zetten, zowel in de opbouw als in het uitbrengen kreeg de ploeg uit Beilen volle druk, waar zij zich geen raad mee wisten. Bij een stand van 3-14 wist de ploeg hun eerste velddoelpunt te maken. Het restant van de wedstrijd speelde Zwart Wit gedisciplineerd uit en noteerde uiteindelijk een 8-23 eindstand op het bord.

Met deze winst was de tweede plek, en daarmee promotie behaald. Hierna begon het lange wachten op een uitslag van Club Brothers – WSS. Na drie kwartier kwam het verlossende woord: Club Brothers had niet één, maar zelfs twee punten verspeeld, waardoor Zwart Wit zich tot kampioen in de 3e klasse gekroond heeft. Komend zaalseizoen mag de ploeg zich, net als voor het veldseizoen, zich melden in de tweede klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer