Belangrijke overwinning Amicitia

Na het nipte verlies thuis tegen koploper Heerenveen in het Paasweekend stond er voor Amicitia afgelopen zaterdag opnieuw een wedstrijd tegen een Friese ploeg op het programma. De Vriezenveense formatie moest in en tegen De Hoeve de achtervolging naar succes opnieuw vorm gaan geven. De lage klassering in de poule dwingt de Vriezenveense ploeg elke week tot meer dan maximale prestaties. Alleen met winstpunten kan mogelijk nog aanspraak gemaakt worden op handhaving in de Overgangsklasse.

Geen eenvoudige opgave maar daar kijkt intussen niemand meer van op binnen de club. In de komende weken volgt een pittige serie wedstrijden voor de oranje kragen. Een goede combinatie van korfbaltalent en hard werken zal uiteindelijk moeten leiden naar het gewenste succes.

De eerste helft tegen De Hoeve ging voor beide ploegen gelijk op. Na de openingstreffer van Amicitia trokken de Friezen al snel de stand gelijk en namen ze telkens een voorsprong. Halverwege het eerste bedrijf ontstond er een klein gaatje (6-4). Amicitia zat niet lekker in de wedstrijd, miste te veel rebounds en kansen en moest toezien hoe De Hoeve verder uit liep (8-5). Coach Manfred Hofstede probeerde via een time-out zijn ploeg terug in het juiste spoor te krijgen. En dat lukte. Binnen vijf minuten waren beide ploegen weer in evenwicht en stond de thee gereed in de kleedkamers (8-8).

De tweede helft leek aanvankelijk een kopie van de eerste helft. Beide ploegen streden om elke bal en de doelpunten vielen om en om (10-10). Na tien minuten drong Amicitia meer aan en kreeg het kort na elkaar twee strafworpen toegekend. Beide werden gemist. De Hoeve profiteerde en liep uit naar 13-11. Opnieuw vocht Amicitia zicht terug in de wedstrijd en kwam het tot drie keer toe langszij (15-15). Om daarna ook de derde strafworp te missen. Maar Bas Drent (foto) was attent en herstelde de schade (16-16).

Vanaf dat moment nam Amicitia het initiatief in handen. De Hoeve raakte zichtbaar vermoeid, miste kansen en maakte overtredingen. Amicitia scoorde drie keer op rij en met nog twee minuten te spelen was de wedstrijd beslist (16-19). De laatste treffer voor De Hoeve was alleen nog belangrijk voor de statistieken. Eindstand 17-19.

Belangrijke punten voor Amicitia. Weliswaar wijzigt er niets aan de stand op de ranglijst (7), maar loopt het wel iets in op de concurrentie. Komende zaterdag is Wit-Blauw in Kampen de tegenstander, één van de drie koplopers. De uitwedstrijd begint om 15.30 uur.