Mariënberg verliest in Ommen van OZC

Zowel in het eerste bedrijf alsmede in de tweede helft begon Mariënberg in Ommen tegen OZC te laat met voetballen.In die twee fases scoorde de thuisploeg twee maal, na negentig minuten bleek het ruim voldoende voor de 2-0 winst en de drie punten. OZC en Mariënberg speelden zich vorige week allebei veilig. Maar toch stond er nog voldoende op het spel voor beide elftallen. Namelijk zo hoog mogelijk eindigen in het linkerrijtje.

Vooral OZC trok zich het eerste half uur niks aan van het feit dat het wellicht een duel betrof om des keizers baard. Na 13 minuten mocht Marvin Veerman ongehinderd binnenkoppen. Hij promoveerde een cornerbal tot de, op dat moment, terechte voorsprong van de geelhemden, 1-0. Hierna verzuimde OZC om uit te lopen op de gasten. Het vizier stond niet goed afgesteld op sportpark Westbroek. Na dik een half uur kwam Mariënberg beter in haar spel en onder aanvoering van Rolf Hofsink worstelde Mariënberg en kwam warempel boven, jammer genoeg bleef de beloning uit en haalde OZC met de 1-0 voorsprong de thee.

Na rust duurde het even voordat Mariënberg besefte dat de tweede helft alweer een tijdje aan de gang was. Want na 54 minuten verdubbelde OZC de score. Thijs Altena had geen antwoord op het droge schot van Tom Simons, 2-0. Het leek of Mariënberg wakker schrok want het ging pardoes beter voetballen. De sfeer werd wat grimmiger in het veld zonder dat het ontspoorde en zonder dat er verder werd gescoord.