D.Z.S.V. en Den Ham delen de punten in een boeiend en enerverend duel

Op sportpark “’t Welink” te Dinxperlo speelde Den Ham van trainer Jurgen Kok de uiterst belangrijke wedstrijd tegen D.Z.S.V. Vooraf aan de wedstrijd waren de beide ploegen nog niet zeker van lijfsbehoud, dus was een goed resultaat in deze wedstrijd cruciaal. D.Z.S.V. begon overtuigend aan de wedstrijd, Binnen enkele minuten wisten ze al gevaar te stichten voor het doel van Den Ham. Met vereende krachten werden de aanvalsgolven echter gepareerd en begon Den Ham de bovenliggende partij te worden.

Echt veel kansen waren er echter niet in de eerste helft. Veel inzet en een spel wat op en neer golfde over het stugge kunstgrasveld in Dinxperlo. In de 40e minuut werd Thomas Remmink gevloerd binnen het strafschopgebied. Heel Den Ham zag daar een strafschop in echter niet de scheidsrechter van dienst de heer Spoon. Die gaf zelfs geen vrije schop en liet doorspelen. Resultaat was een wissel van Thomas Remmink die met een gebroken pols op weg ging naar het ziekenhuis.

Zijn vervanger Kevin Ruiterkamp was bij de eerste aanval die daarop volgde gelijk gevaarlijk. Op rechts trok hij de bal voor op de vrijstaande Roy Zorgdrager die de hoek voor het uitkiezen had. Roy deed dat ook zeer beheerst maar wel koos hij net voor de hoek die door een speler van D.Z.S.V. werd afgeschermd. Even daarna uit een hoekschop voor Den Ham een kans voor Michiel Schurink die ook maar net werd gepareerd door de verdediging van D.Z.S.V. Met de 0-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen hadden last van de warmte op het kunstgrasveld. Toch was het speltempo bijzonder hoog te noemen met opnieuw de betere kansen voor de Hammenaren.

Daarbij was opnieuw Roy Zorgdrager enkele malen kansrijk. In de 80e minuut een publiekswissel bij D.Z.S.V.. De ploeg fuseert komend seizoen met de zondagclub tot de V.V. Dinxperlo met zowel een zondag als een zaterdag tak. De langdurig geblesseerde Niels Tamboer kwam in het veld om zodoende de laatste thuiswedstrijd in het D.Z.S.V. tenue mee te mogen maken.

Den Ham zette nog een keer aan. Roy Zorgdrager zag een lob van zo’n 20 meter net over het doel gaan tot ontzetting van trainer Jurgen Kok die met twee opgeheven handen uit z’n dug out kwam. Dat was immers de kans voor Den Ham op de overwinning.

Daarna sijpelden de uitslagen van de overige wedstrijden binnen en speelden de beide ploegen de laatste 3 minuten de wedstrijd uit in de wetenschap dat gelet op de uitslagen de ploeg uit Dinxperlo veilig was en Den Ham officieus ook. De Hammenaren zijn in theorie op punten nog in te halen door de FC Zutphen maar met een doelsaldo dat 16 doelpunten beter is lijkt dat onwaarschijnlijk.