Fleringen wint met 8-4 van SVV’91 en blijft volop in de race voor periodetitel

Zondag speelde Fleringen thuis tegen SVV’91. De Surinamers spelen een prima seizoen en doen mee in de middenmoot. Bovendien beschikken de Enschedeërs met Gokmen Yilmaz en Erkan Kandemir over een gevaarlijke voorhoede. Bij Fleringen stroomt de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg. Zowel Jitse Nijland als Jasper Slaghekke waren weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen. Bij winst is Fleringen nog steeds in de race om een periodetitel.

Vanaf de aftrap werd al duidelijk dat trainer Hielke aan de Stegge zijn manschappen goed gemotiveerd had voor deze wedstrijd. Elke tweede bal was voor Fleringen en de balvaardige spelers van SVV’91 kregen amper tijd om een bal aan te nemen. Na vijf minuten spelen resulteerde dit al in een voorsprong voor Fleringen. Doelman Tim Huistede wist een bal niet goed te verwerken waardoor deze pardoes voor de voeten van Steven Schepers viel. De vaardige middenvelder van de Fleringers wist wel raad met deze kans en schoot de bal van een meter of 30 over de doelman in het lege doel: 1-0.

Fleringen ging door en nog binnen het kwartier stond ook de 2-0 al op het scorebord. Dit keer was het Martijn Poppink die een fraaie pass van Gijs Koopman achter de doelman wist te schieten. Fleringen gaf SVV’91 geen ruimte en voor de neutrale toeschouwer was het mooi om te zien hoe de normaal gesproken zeer gevaarlijke Gokmen Yilmaz door de Fleringse defensie uit de wedstrijd gespeeld werd. De wilskracht en strijdlust van Fleringen werd na een half uur zelfs beloond met de 3-0.  Tim Stopel ontdeed zich fraai van zijn directe tegenstander en bood aanvoerder Martijn Poppink de kans om de bal van dichtbij raak te schieten. Luttele minuten later had het 4-0 kunnen en moeten worden toen topscorer Martijn Poppink van dichtbij op doelman Huistede schoot en ook de rebound niet wist te verzilveren. Fleringen verdedigde goed maar helaas werd de enige echte kans van SVV’91 direct verzilverd. Yilmaz mocht voorgeven en bij de tweede paal stond Kandemir klaar om binnen te tikken. Gelukkig wist Fleringen zich terug te knokken en al snel op 4-1 te komen. Via een fraaie combinatie over links kwam Steven Schepers aan de rand van het strafschopgebied in balbezit. Met een achteloze voetbeweging stuurde hij de bal richting de verre kruising. Doelman Huistede had geen enkele kans op dit schot en dus stond er een comfortabele 4-1 voorsprong op het scorebord. Fleringen toonde zich effectief want vlak voor rust wist het zelfs nog de 5-1 te scoren. Steven Schepers stuurde Dries Koopman de diepte in en met een prima volley schoot Dries de bal achter doelman Huistede. Ruststand: 5-1.

Fleringen had een droomstart van de tweede helft. Bij de eerste corner die het kreeg kopte laatste man Jeffrey Heithuis de 6-1 tegen de touwen. Wie dacht dat het verzet van SVV’91 gebroken was kwam bedrogen uit. Fleringen werd ietwat gemakzuchtig en daardoor kregen de rappe aanvallers van SVV’91 de kans om aan te tonen dat ook zij echt wel kunnen voetballen. Eerst zette Cagdas Agca de 6-2 op het scorebord met een afstandsschot en even later ging de bal op de stip na een lichte overtreding van Maarten Oosterik in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd door diezelfde Maarten Oosterik nog bijna gekeerd maar helaas wel in het doel geschoten.

Een aantal minuten hierna kwam SVV’91 bijna op 6-4. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal na een afstandsschot op de lijn. Grensrechter Kuipers van Fleringen lette goed op en signaleerde richting de scheidsrechter dat het geen doelpunt was. Dit tot grote ergernis van SVV’91. Fleringen leek wat van de wijs maar wist zich toch nog heel knap te herpakken. Langzaam maar zeker knokte Fleringen zich weer terug in de wedstrijd, won het duels en kwamen er ook weer kansen. Het was mooi om te zien hoe de spelers elkaar hielpen waar nodig waardoor Fleringen de wedstrijd weer naar zich toe kon trekken. De strijdlust van Fleringen werd beloond met de 7-3. Gijs Koopman leverde een fraaie corner af en Martijn Poppink was er als de kippen bij om de bal snoeihard achter Huistede te koppen.

Jos Bosman deed met een afstandsschot nog wat terug voor SVV’91 maar het slotakkoord was toch echt voor Fleringen. De ingevallen Jitse Nijland werd gevloerd binnen het strafschopgebied, wat een terechte penalty opleverde. Deze werd door Martijn Poppink koeltjes benut en de Fleringse aanvoerder zette hiermee zijn 26e competitietreffer alweer op het scorebord. In de slotminuut had het zelfs nog 9-4 kunnen worden toen de ingevallen Bram Meen van dichtbij op de doelman stuitte. Al met al een prima overwinning voor de Fleringers.