SVZW strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat

Zaterdagmiddag was het druk op sportpark Het Lageveld te Wierden waar SVZW streekgenoot en kampioenskandidaat Excelsior’31 ontving. De eerste kans was voor de Rijssenaren in de 3e minuut, nadat de rookwolken definitief verdwenen waren, Hakim Ezafzafi zag zijn inzet voorlangs rollen en hield er nog wel een corner aan over. In die beginfase was het speelveld klein, het spel speelde zich af op het middenveld en na een kwartier kreeg Excelsior opnieuw een grote kans om de score te openen, Niek Davina profiteerde echter niet van de voorzet van Ezafzafi.

Even later opnieuw billenknijpen aan Wierdense zijde toen Hielke Penterman bijna met de borst de 0-1 liet aantekenen. Na goed ingrijpen van Burak Basut op de voorzet van Hakim Ezafzafi en de 0-0 nog op het scorebord, kwam SVZW na een half uur spelen beter in haar spel, hoewel de ploeg voorin te slordig omsprong met de mogelijkheden. Al met al een redelijk gelijk opgaande eerste helft die dus een ruststand van 0-0 kende.

Trainer Peter Wesselink had in de rust gewisseld door Michel Gerritsen Mulkes te vervangen door Jasper Groothuis en moest SVZW doelman Jens Veldwachter vrijwel meteen ingrijpen en dat goed deed door de bal weg te stompen. Twee minuten later mocht Tom Hegeman namens SVZW een corner nemen en na een omweg en slecht uitverdedigen van Excelsior´31 scoorde Frank Smit de 1-0. In de 51e minuut was er eveneens een gele kaart voor Burak Basut en scoorde even later Excelsoir´31 de gelijkmaker, maar deed dat vanuit buitenspel positie.

Het bleef dus 1-0. Een onnavolgbare actie in de 70e minuut van Stefan Maat leidde tot de gelijkmaker, Hielke Penterman stond zoals zo vaak op de goede plek en tekende professioneel voor de 1-1. Daarna ging het snel, want vier minuten later knalde diezelfde Penterman de 1-2 binnen en was aan de opdracht op dat moment voldaan, namelijk winnen. SVZW bleef strijden, dat moet gezegd, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer, ook niet na de laatste wissels aan beide zijden. Eindstand derhalve 1-2.

Foto’s: Henk Steen.