Vroomshoopse Boys verspeelt onnodig voorsprong tegen ASC’62

In de thuiswedstrijd tegen ASC’62 ging Vroomshoopse Boys voortvarend van start. Met goed verzorgd combinatiespel werd de aanval gezocht en er kwamen kansen voor Juliën Derks, Jordy Harms en Ramon de Jong. Met het nodige kunst- en vliegwerk hielden de gasten in die fase hun doel schoon. In de 11de minuut scoorde de mee opgekomen Jesper Derks na een doorgekopte corner, maar scheidsrechter Bunyamin Kaya had buitenspel geconstateerd. Dat was uitstel van executie, want in de 24ste minuut kopte dezelfde Jesper Derks uit een voorzet van Ramon de Jong op onberispelijke wijze de stand naar 1-0.

Dat was volkomen verdiend gezien het spelbeeld, waarbij ASC’62 via sporadische counters probeerde toe te slaan. Dat had bijna succes in de 38ste minuut, maar de inzet van dichtbij van Matthijs van Gelder werd prima verwerkt door de attente Boys-doelman René Kok. Leon Dogger kegelde namens de Boys nog in het zijnet en de 1-0 ruststand was een magere afspiegeling van het veldoverwicht van de dominerende thuisploeg.

In de tweede helft was de Boys aanvankelijk weer de toonaangevende ploeg. Het wachten was op de 2-0, die in de 63ste minuut eindelijk werd gerealiseerd. Met een uitstekende dieptepass speelde Jesper Derks centrumspits Jordy Harms vrij, die met een subtiel lobje over ASC-keeper Tom Scherpenkate de stand op 2-0 bracht. Er kwamen meer kansen voor de Boys, maar de benodigde scherpte bij het afronden ontbrak. Dat gaf de bezoekers moed om via een aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd te komen. In de 77ste minuut miste een boogbal van Jordy Harms nipt het door keeper Tom Scherpenkate verlaten doel van ASC’62. In de 79ste minuut werd aan Boys-zijde Juliën Derks gewisseld door Ramon Bolks. De Boys leek het duel te controleren, terwijl ASC’62 met de moed der wanhoop bleef strijden voor een beter resultaat.

In de 88ste minuut kreeg de eenzame spits Matthijs van Gelder het op zijn heupen en hij verraste de Boys-defensie met een geplaatst schot in de verste hoek: 2-1. Er sloop daarna onrust in het Boys-team en het voor klassenbehoud vechtend ASC’62 rook de kans op een verrassende afloop. In de 90ste minuut was het weer Matthijs van Gelder die vanuit een verre ingooi vanuit de draai al vallend inschoot. Die onverwachte 2-2 betekende een geweldige domper voor het team van trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens. Tijdens de extra tijd was Jos Hutten met een kopbal nog dichtbij de 3-2, maar keeper Tom Scherpenkate redde bekwam. De gasten waren dolblij met de 2-2, die het spelbeeld volledig op z’n kop zette. Maar het gaat uiteindelijk om het resultaat na 90 minuten en dat was voor de Boys uiterst teleurstellend.

Zaterdag moet er nu uit bij WVF in Zwolle gewonnen worden om in ieder geval dat team met een beter doelsaldo te passeren op de ranglijst. Hulzense Boys is inmiddels Vroomshoopse Boys gepasseerd en dat team moet dan zaterdag punten morsen thuis tegen SVI om de Boys weer terug in de race te brengen. Dan moet ook nog eens Sparta Enschede kampioen worden door thuis van naaste concurrent DOS Kampen te winnen om zo de kansen op nacompetitie voor Vroomshoopse Boys levend te houden.

Alles hangt dus wat het bereiken van de nacompetitie voor promotie betreft voor de Boys aan een zijden draadje door het onnodige gelijkspel tegen laagvlieger ASC’62. Maar zulke zaken gebeuren nu eenmaal in de voetbalsport en de door de Boys-dames prima georganiseerde derde helft met een optreden van Zwarte Jannes werd al met al toch een gezellige afsluiting van een bewogen voetbalmiddag.